3 egészséges reggeli ötlet

3 egészséges reggeli ötlet

  • img

    3 egészséges reggeli ötlet

    Az ébredés utáni első étkezést nem szabad kihagyni, egyrészt azért, hogy feltöltsük szervezetünket energiával és a megfelelő ásványi anyagokkal, másrészt pedig annyira csodálatos reggelik vannak, hogy kár lenne elsumákolni. Legyen szó felnőttről vagy gyerekről, egy egészséges reggeli fogással testünket és lelkünket is táplálhatjuk. Mutatunk 3 különböző ötletet, próbáld ki őket!

    Az első egészséges tippünk minden bizonnyal a zabkása lenne, erről azonban már ódákat zengtünk, olvasd el kávés zabkása receptjeinket itt.

    Tortilla tekercs

    A zabkása mellett a tortilla is egy igazi aduász, érdemes a kamrában tartani néhány csomaggal. Ráadásul már szinte bárhol beszerezhető teljes kiőrlésű is, amiért külön plusz pontot kapnánk egy dietetikustól. :) A tortillát igazából bármivel felturbózhatod, a lényeg, hogy kerüljön bele valamilyen kence és saláta, és csak annyira töltsd meg, hogy még feltekerhető legyen.

    A mi kedvencünk a tonhalkrémes (3 kisebb tonhalkonzerv, 2 tömlős natúr krémsajt, fél fej lilahagyma, só) madársalátás verzió, de remekül működik csak simán avokádókrémmel, vagy szendvics helyett zöldfűszeres krémsajttal, csirkemellsonkával és vékonyra szelt paprikával vagy lecsepegtetett jégsalátával is, de a tojás is jó kiegészítője lehet.

    Granola

    Itt is beköszön a zabpehely, viszont ha egyszer elkészíted ezt a granolát, soha többé nem veszel bolti müzlit, ezt megígérjük! Légmentesen zárható edényben jó sokáig eláll, de erre úgysem lesz szükséged, mert hamar el fog fogyni. :)

    Ezeket a hozzávalókat készítsd elő:

    • 150 g aszalt gyümölcs a kedvenceidből (a sárgabarackot és vörös áfonyát erősen ajánljuk)
    • 200 g zabpehely
    • 100 g sótlan mogyoró
    • 50 g napraforgómag
    • 50 g tökmag
    • 1 tk fahéj
    • 125 ml méz
    • 125 ml kókuszolaj

    Melegítsd össze a mézet és a kókuszolajat, közben keverd össze a zabpelyhet, magokat és a fahéjat. Öntsd le a mézes keverékkel a száraz összetevőket, majd simítsd az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre, közben többször keverd át, hogy mindenhol szépen megpiruljon a granolád. Miután elkészült, keverd hozzá a kisebb darabokra felvágott aszalt gyümölcsöket, és hagyd teljesen kihűlni.

    Tojás

    A tojás egy szuper energiabomba, A-, B2-, D- és E-vitaminokban, valamint fehérjében gazdag tápanyagunk. Számos módon elkészíthető, a lágytojástól kezdve az omletten át a tojáskrémig. Teljes kiőrlésű vagy rozskenyeret ajánlunk mellé, és a legjobb, ha sok-sok friss zöldséggel tálalod. A tojás ízét elég jól kihozza a só, de ügyeljünk a mértékre!

     

    Forrás
     

    magyar