5 szívmelengető és megható ajándékötlet anyák napjára

5 szívmelengető és megható ajándékötlet anyák napjára

  • img

    5 szívmelengető és megható ajándékötlet anyák napjára

    Tudtad, hogy az anyák napja az Egyesült Államokból ered, és a polgárháborúban szolgált nők tiszteletére hozták létre? A hagyomány azóta átalakult, és sok országtól eltérően mi nem május második, hanem első vasárnapján ünnepeljük. Na de, ami most igazán érdekel minket ezzel kapcsolatban: idén te mivel készülsz édesanyád szívét megmelengetni és mosolyát előcsalni? Ha a berögzült szokásoknak hátat fordítva, a lopott orgonacsokor mellé valami mással készülnél, akkor jó helyen jársz. Olvass tovább!

         1. Fotózd újra!

    Lányoknak szóló ötletünk a következő: mit szólnál, ha anyukád egy nagyon régi fotóját újrakomponálnád és újrafotóztatnád, ezúttal a te főszereplésedben? Van egy szépia vagy fekete-fehér nevetős, garbós képe az erdőben? Túrd elő kedvenc garbód, siess ki a legközelebbi erdőbe, másold le anyukád fotón szereplő haját, gesztusait és mimikáját, kérj meg valakit, hogy örökítse meg színes verzióban, és már csak egy keretet kell szerezned neki. Fiúknak a javaslatunk a következő: keressetek elő egy kisgyerekkori fotót magatokról, és az előző példánál maradva, örökítsétek meg ugyanúgy a mai énetek főszereplésével. Nincs anyuka, akinek szíve ne verne hevesebben ettől az ajándéktól.

         2. Fess neki, na de nem ám akármivel…

    …hanem kávéval! Ha még nem hallottál a kávéval festésről, akkor gyorstalpalónak olvasd el cikkünket, majd pedig jöhet a kreatív agytorna a megvalósítást illetően. Van kedvenc festménye? Másold le kávéval! A csalásnak rengeteg módja létezik ahhoz, hogy tökéletes legyen. Például egy vastag lapra nagyon halványan, szürkés árnyaltban rányomtatott másolatát egyszerűbb lesz a kávé árnyalataival újraszínezni. De készíthetsz motivációs üzeneteket is kávéval a dolgozószobájába vagy konyhába, csak a képzeleted szabhat neki határt.

         3. Ajándékozz neki időt!

    A legtöbb anyuka – főleg, ha gyerekei már felnőttek – az együtt töltött időnek örül a leginkább, amit velük tölthet. Ne csak egy másfél órás találkozásról és köszöntésről szóljon ez a nap. Nyúljon át a következő napba vagy tűzzetek ki egy hétvégét, amit kettesben tudtok tölteni. Attól függően, hogy mit szeret: vidd el kirándulni vagy wellnesselni, vagy csak töltsd nála az éjszakát, miközben közösen főztök, süttök, borozgattok, beszélgettek és megnézitek kedvenc filmjeiteket.

         4. Készíts neki egyedi bögrét!

    Nem mintha egyébként nem, de így már biztosan minden reggeli kávézásnál te fogsz eszébe jutni. Készíts neki kedvenc színeiben pompázó füleskét, de deco painter tollal és akrilfestékkel/körömlakkal is bármilyen mintát és szöveget rákanyarinthatsz. Eszközválasztásnál olvass utána picit az internetes véleményeknek, ugyanis van 1-2 megoldás, ami nem bizonyul tartósnak és mosogatásállónak! Ha készítesz mellé egy személyre szabott, hozzá illő kávéreceptet, garantált a siker.

         5. Mondd el videóban!

    A videókészítés közelebb hozza a családot, legyen szó a gyerekeidről vagy testvéreidről. Álljatok össze közösen, és készítsetek egy anyukádnak szóló videót! Mondjátok el benne azokat a dolgokat, amikért hálásak vagytok neki, vagy bármi olyat, amitől bármikor jókedvre derül. Ma már nagyon egyszerűen kezelhető, ingyenes videószerkesző programok is vannak, így amellett, hogy fejlesztheted a kreativitásod, a forgatás során (értds: okostelefonnal videórögzítés) sok-sok mókában lehet része a családnak.

    Neked is van egy ötleted vagy bevált recepted a sikerre? Oszd meg velünk Facebook-kommentben vagy üzenetben!

    Kép forrása

    magyar