6 tipp: így használd fel a megmaradt kávét

6 tipp: így használd fel a megmaradt kávét

  • img

    6 tipp: így használd fel a megmaradt kávét

    Veled is előfordul néha, hogy több kávét főzöl le, mint amennyire valójában szükséged lenne? Ilyenkor hosszasan tanakodni kezd az ember, hogy hova kerüljön a megmaradt értékes ital, azonban sokszor mégis a lefolyókon csobog végig. Ha te sem szeretsz pazarolni, ezt a fenséges nedűt meg pláne fájdalmas kiöntened, olvasd el cikkünket, és használd fel a megmaradt feketét a következő módokon!

     

    Készíts kávéjégkockát! 

    Öntsd a maradék kávédat jégkockaformákba, tedd be a fagyasztóba és várd meg, míg megfagy. Ezután bármikor szükséged van egy kis extra löketre vagy kávé ízre, csak dobd bele a poharadba egy kevés tej kíséretében.

    Tipp: készítsd el kedvenc smoothie-dat vagy shake-edet, adj hozzá fahéjat vagy kakaóport, egy-két kávéjégkockát, és már kortyolgathatod is felfrissítő, szuperfinom italodat!

     

    Forró csokkávé?

    Te is olyan lelkes rajongója vagy a kávénak, hogy legszívesebben bármivel összeöntenéd? Használd forró csokidhoz a megmaradt italt, így már annyi tejre vagy vízre sem lesz szükséged.

     

    Főzz kávéval!

    Gondoltad volna, hogy megmaradt italodat akár pörköltekhez, levesekhez, mártásokhoz is hozzáadhatod? A megfelelő mennyiségű kávé felhasználása mellett remek ízű ételeket fogsz kapni. A hús zamatát kiválóan erősíti, de nagyszerűen illeszkedik a fahéjas, citrusos, fokhagymás, sós, szegfűszeges ételekhez is. Az italt egzotikus fűszerként, folyékony ízesítőként célszerű kezelni, és a szerint hasznosítani.

     

    Készíts gumicukrot!

    Amikor már csökken a lelkesedésed, de nincs a közeledben egy kávégép sem, ezt az egészséges és ultrafinom gumicukrot bármikor előkaphatod táskádból!

    Hozzávalók:

    1 csésze kávé,

    1 ek kókuszolaj,

    1 ek vaníliakivonat,

    5 ek zselatin,

    édesítőszer (opcionális).

     

    Így készítsd el:

    Keverd össze jó alaposan a hozzávalókat, tedd szilikonformákba vagy jégkockaformákba őket, majd helyezd be a fagyasztóba két órára. Ezután pattintsd ki a gumicukrokat a formákból, és tedd bele egy tárolóedénybe vagy egy üvegbe őket, addig, amíg meg nem puhul. Ha elkészültek, fogyaszd egészséggel!

     

    Készíts a megmaradt kávédból isteni és hűsítő kávéjégkrémet! A receptet itt találod.
     
    Fesd be a hajad kávéval!

    Egy kis érdekesség: befestheted a hajadat kávéval, ami ideiglenesen meseszép csokoládébarna frizurát kölcsönöz, mindenféle károsítás nélkül. Keverj a balzsamodba 2 ek. zaccot és 1 csésze kávét, majd hagyd magadon a kenetet 1 órán keresztül. Élvezd az új külsődet!

     

    Forrás: 1

    magyar