Diókrémes kávés süti

Diókrémes kávés süti

  • img

    Diókrémes kávés süti

    Ha egy kis édességre vágysz, és van otthon pár marék diód, semmiképp ne hagyd ki ezt a fantasztikus süteményt!

     

    Hozzávalók:
    • 6 db tojás
    • kb. 1,5–2 evőkanálnyi liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg dió darálva
    • 15 dkg dió darabokban
    • kevés rumaroma
    • 25 dkg vaj
    • 2 tojássárgája
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 7 teáskanál instant kávépor
    • 4 evőkanál tej
    • víz
    • 1 dl feketekávé
    • 20 dkg étcsokoládé

     

    Elkészítés:
    Tészta:

    Verjünk habot a tojásfehérjékből, majd keverjük el benne a tojássárgájákat és 15 dkg cukrot! Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a darált diót, majd keverjük a habhoz! Ezután oszlassuk el egy tepsin, és irány a sütő! (Tűvel ellenőrizhetjük az állagát.)

    Krém:

    Keverjük habosra a 2 tojássárgáját és 20 dkg porcukrot! Öntsük a tejhez a kávét és a vaníliás cukrot, majd ezt adjuk hozzá a porcukros tojássárgájához! Ezt a masszát keverjük össze a vajjal és a darabos dióval!

    Ha elkészült a tészta, a tetejére pakoljuk rá a kapott krémet, és száműzzük a hűtőbe! Amíg hűl, addig olvasszuk fel a csokit egy evőkanál vajjal, és kenjük be vele a süti tetejét! Ezután ismét hagyjuk kicsit dermedni a hűtőben! 

    Jó étvágyat! :)

    magyar