Ébredj fel a téli álomból!

Ébredj fel a téli álomból!

  • img

    Ébredj fel a téli álomból!

    Rövidek a nappalok és hosszúak az éjszakák, ilyenkor egyre inkább hajlamosak vagyunk letargikus hangulatba esni. Az alvási ciklusokért a melatonin nevű hormon felel, amely termelődése a sötétedés bekövetkeztével erősen fokozódik. Túlzott jelenléte okozhat téli depressziót, de megelőzése és leküzdése korán sem lehetetlen!­ Íme 4 könnyedén betartható tipp, hogy télen is meglásd az élet naposabb oldalát!

     

    D-vitaminból sosem elég!

    Természetes úton, napfény hatására kerül a szervezetbe. Pótlásáról a téli időszakban számos ínycsiklandozó étellel lehet gondoskodni. Reggeli kávénkat például D-vitaminban is gazdag tejjel fogyasszuk el, készítsünk bátran cafe latte, latte macchiato, cappuccino variációkat. A reggeli ébresztő szürcsölgetése mellett további vitaminforrásként érdemes időt szánni rántotta, buggyantott tojás elkészítésére. A tengeri halak, szardínia és lazac salátába csempészve vagy akár szendvicskrém formájában is kiváló alternatívája a vitaminpótlásnak. Mindemellett a rendszeres gomba- és májfogyasztók szintén előnyt élveznek D-vitamin raktáraik feltöltése terén.

     

    Egészségesen, fitten télen is!

    Hétvégente tökéletes választás lehet néhány órás barangolás a szabadban, kikapcsolódás erdei túrával, kutyasétáltatással egybekötve. Az eléd táruló látvány elkápráztat, és észrevétlenül halmozod majd a kilométereket! Ne hanyagold a friss levegőt hét közben sem! Rövid távokat, közeli helyeket inkább gyalogosan tegyél meg! Próbálj ki téli sportokat, hiszen mit sem ér a síelés és a snowboard hó, a jégkorcsolyázás pedig jég nélkül. Egy kalandos nap után, az esti sötétséget meleg kandalló mellett és egy bögre habos kakaóval a kezedben gond nélkül átvészeled majd.

     

    Vigyél színt a télbe!

    A már megszokott rutincselekvéseket és programokat egészítsd ki vagy váltsd le! Keress új hobbikat, és legyél minél inkább kreatív! Mindig is érdekelt a művészet? Vásárolj színezőkönyvet, próbálj meg otthon festeni! Szeretnél alkotni a konyhádban is? Kezdd a caffe art kipróbálásával, válj kezdő baristává, és emeld művészi szintre kávéidat! Egy egyedien elkészített, délutáni kávédat díszítő cicás tejhabforma nem kis sikerélménnyel gyarapít majd!

     

    Erősítsd szociális kapcsolataidat!

    Borongós hétvégéken a meleg szobádtól és kényelmes ágyadtól elmozdíthatatlan vagy? Vidd haza a szórakozást és invitáld barátaidat a nap bármely szakaszában! Egy délelőtti kényelmes brunch forró kávéval és a csajokkal? Ebéd utáni, szórakoztató társasozás egy szelet, krémesen lágy tiramisu mellett a barátokkal? Búfelejtő koktélozás az éjszaka közepén pizsamában? Hozd ki a legtöbbet az otthonülős, kellemesen laza napokból! Igazán feltöltenek és nem kevés mosolyt csalnak majd az arcodra!

    magyar