Ébredj Pumpkin Spice Lattéval!

Ébredj Pumpkin Spice Lattéval!

  • img

    Ébredj Pumpkin Spice Lattéval!

    Készen állsz elkészíteni az ősz sztárját? A Pumpkin Spice Latte - vagy kevésbé hangzatos nevén, sütőtök latte - 2003 őszén ejtette rabul az ízlelőbimbókat, és hódító útja azóta is tart. Most nem csak az egyik legkedvesebb őszi kávé receptjét áruljuk el! A Pumpkin Spice fűszerkeverék nem csupán a kávé elengedhetetlen hozzávalója, de az ősz és karácsony kedvenc süteményeit is felruházza ünnepi ízzel, illattal!

    Így készítsd el a fűszerkeveréket!

    A Pumpkin Spice fűszerkeverékhez mindössze 4 hozzávaló és 2 perc szabadidő szükséges. Keverd össze egyenlő arányban az őrölt gyömbért, őrölt fahéjat, őrölt szegfűborsot és az őrölt szerecsendiót! És… ennyi! Kész is van a fűszerkeverék, ami nélkül nem állhatsz neki egyetlen őszi süteménynek sem, de legfőképp: a házi készítésű Pumpkin Spice Latténak!

    Így készítsd el a Pumpkin Spice Lattét!

    Amire szükséged lesz egy adag kávéhoz:

    • 1,5 dl tej
    • 1 kávéskanál főtt sütőtök
    • 1 kávéskanál méz
    • 1 kávéskanál Pumpkin Spice fűszerkeverék
    • 1 adag (körülbelül 30 ml) erős eszpresszó kávé

    A házi készítésű sütőtök latte varázsa abban rejlik, hogy minden összetevője természetes, szirupok nélkül készül el a finom őszi ital. Először forrald fel a tejet, és ezzel egy időben le is főzheted a kávét! Ezután add a fűszerkeveréket, a mézet és a sütőtököt a tejhez, és turmixold össze a hozzávalókat! Érdemes legalább egy percig turmixolni az elegyet, így kapsz lágy és habos italt. Utolsó lépésként, öntsd a kávét a habos italhoz! A tetejét díszítheted egy kis fűszerkeverékkel!

    Egészségedre!

    magyar