Gluténmentes kávés muffin

Gluténmentes kávés muffin

  • img

    Gluténmentes kávés muffin

    Ha egyszerű, de nagyszerű édességre vágyunk, vagy éppen most toppant be egy sereg vendég, nagyon jó megoldás a muffinkészítés. Ám manapság már sokan gluténérzékenyek, ezért most nekik mutatunk egy olyan muffinváltozatot, amit jó szívvel készíthetnek el ők is!
     
    Hozzávalók:
    • 1,5-1,5 dl mandulaliszt, kókuszlisz, zabpehelyliszt
    • 1,5 dl cirok- és rizsliszt keveréke
    • 2 ek. tápióka keményítő
    • 1 ek. kakaó
    • 1 csomag sütőpor (foszfátmentes) vagy 1 tk. szódabikarbóna
    • késhegynyi só, fahéj és vaníliapor
    • 5-6 ek. édesítő (pl. stevia, kókuszvirágcukor, méz)
    • 3 ek. olvasztott vaj (vagy kókuszvaj)
    • 2 adag erős kávé (+ rizstej, összesen 4,5 dl)
    • 1 ek. útifűmaghéj
    • 1 tk. darált chia mag
    • 1 dl rizstej
     
    Elkészítés:
    1. Főzzük le a kávét, keverjük el a rizstejjel!
    2. Öntsük fel az útifűmaghéj és chia mag keverékét az 1 dl rizstejjel! Pihentessük egy kicsit, és várjuk meg, míg bezselésedik. (Ez fogja helyettesíteni a tojást.)
    3. Keverjük össze az összes többi hozzávalót!
    4. A bezselésedett chia magos masszát adjuk hozzá a többi, összekevert hozzávalóhoz, hogy egy kellemes, lágy tésztát kapjunk.
    5. A tésztát adagoljuk muffinformákba, majd süssük először 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon további 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a süteményeink belül is megsültek-e.

     

    Összesen 16 db muffint fogunk kapni. Jó étvágyat!

    Forrás: antalvali.com

    magyar