Használj egészséges kávéízesítőt!

Használj egészséges kávéízesítőt!

  • img

    Használj egészséges kávéízesítőt!

    Törekszel rá, hogy minél egészségesebben éld az életed, azonban a kávé édes kísértésének engedni szeretnél? Jó hírünk van, megteheted! Mindössze a cukrot és édesítőszereket érdemes száműznöd reggeli szertartásod ideje alatt, de ha esetleg a markáns, pörkölt kávébab szemek aromája önmagában nem felel meg az ízlésednek, mutatunk néhány szuperegészséges fűszert és édesítőt, ami egyedivé teszi a reggelek megmentőjét, méghozzá úgy, hogy felerősíti annak pozitív hatásait. Lássuk!

    Kardamom
    A kardamom nemcsak antibakteriális hatású, de jót tesz a veséknek, fokozza a vérkeringést, de az emésztőrendszered is hálás lesz fogyasztásáért. Mindez nem minden, hiszen remek ízt kölcsönöz a kávénak is, de a puffadással és fejfájással is felveszi a harcot! Elég a darált változatból egy fél mokkáskanál, a hatása viszont megfizethetetlen.


    Fahéj
    A fahéj számos élettani hatásáról ismert, éppen ezért fellelhető a legtöbb háztartásban. Csökkenti a vércukorszintet, támogatja az emésztést, gyorsítja az anyagcserét, és mindennek tetejébe még isteni ízt is kölcsönöz kávédnak. Nem kérdés, a fahéj a kávéba keverve vagy annak tetejére szórva is isteni.


    Chili
    Ha szeretsz kísérletezni, ez a te italod! A chili segíti az emésztést és vérkeringést, védi a szív- és érrendszerünket, megvéd a felső légúti megbetegedésektől, akadályozza a zsírsejtek növekedését, de a benne lévő kapszaicin miatt remek fájdalomcsillapító is! Kell ennél több? A legjobb hatást akkor érjük el, ha kávéfőzőben főzzük le úgy, hogy az őrölt kávét összekeverjük egy nagyon kevés chilivel, azonban az is megteszi, ha külön öntjük italunkhoz. Vigyázz, mert a chili igazi erőssége hő hatására kezd terjedni.

     

    Méz
    A méz tökéletesen helyettesíti a cukrot és édesítőszereket, ereje pedig a száznál is több aromaanyagban rejlik, mely révén tökéletes immunerősítő, jó a vérszegénységre, méregtelenít és a gyomrot is kíméli. Ízlés szerint adagold a kávédhoz. Kísérletezz bátran különféle mézekkel, pl. levendula-, gesztenye-, fenyő- vagy hársmézzel.


    Kakaópor
    Neked is felcsillant a szemed? A cukrozatlan kakaópor kifejezetten egészséges, hiszen karbantartja a vérnyomást és vérkeringést, mindemellett pedig egy isteni csokis kávét eredményez! Egy mokkáskanállal már szuper ízkombinációt érhetsz el.


    Gyömbér
    A gyömbér számos módon segíti szervezetünket karbantartani, például remek antibakteriális hatással bír, így télen érdemes többször is elővenni. Emellett pedig erős gyulladáscsökkentő, szinten tartja a koleszterinszintet, védi a májat, és pozitív hatással van a cukorbetegségre is, mert növeli az inzulin felszabadulását. Tegyél 1 szelet gyömbért a bögréd aljába, majd öntsd fel a forró kávéval és tejjel. 

    magyar