Hűsítő kávés desszertek a forró augusztusi napokra

Hűsítő kávés desszertek a forró augusztusi napokra

  • img

    Hűsítő kávés desszertek a forró augusztusi napokra

    A kávé iránti rajongásunkat már számtalanszor kifejtettük. Most két olyan klasszikus nyári frissítőt hoztunk, amit a kávé serkentő erejével bolondítottunk meg: fagylalt és jégkása. És a végeredmény? Bombasztikus!

     

    Kávés fagylalt mandulával

    • 3 evőkanál Bravos Classic instant kávé
    • 20 dkg sűrített tej
    • 6 dl tejszín
    • mandula (opcionális)

    Nagyon kevés vízben oldjuk fel az instant kávét, majd adjuk a sűrített tejhez és keverjük el. A hideg tejszínt öntsük egy keverőtálba, adjuk hozzá a kávés sűrített tejet, és habverővel néhány perc alatt verjük szép habosra, krémesre. (Itt bele is kerülhet a mandula.) Lezárható műanyag edénybe rakjuk, és a fagyasztóba tesszük legalább 3 órára – vagy egész éjszakára.

     

    Kávés jégkása (2 adag)

    • 5 dl víz
    • 2-3 ek. cukor
    • 3 dl frissen főzött Bravos Espresso kávé
    • 1 narancs vagy citrom leve (opcionális)

    A frissen lefőzött kávéban hagyjuk feloldódni a cukrot, aztán higítsuk vízzel! (Ezen a ponton, ha szeretnénk, hozzáadhatjuk a citrom- vagy narancs levét.) Egy lapos, műanyag edénybe öntjük, és a mélyhűtőbe tesszük. Kb. 20 perc múlva, amikor már elkezd fagyni, villával átkeverjük, majd visszatesszük. 1 órán keresztül 15 percenként átkeverjük, amíg kásás nem lesz. A kását ezután poharakba kanalazva kínáljuk.

    Jó hűsölést kívánunk!

    magyar