Így kávézik Lakatos Márk

Így kávézik Lakatos Márk

 • img

  Így kávézik Lakatos Márk

  Lakatos Márk mindenhol ott van, és ahol megjelenik, csodák kerülnek ki a kezei közül. Az ország egyik legismertebb stylistja rengeteg magazinnal, márkával, televíziós műsorral és színházi produkcióval dolgozott már együtt, háromszor nyerte el a Hungarian Fashion Awards „Év Stylistja” díjat, műsorvezetője a 2. évadát kezdő Stíluspárbaj c. műsornak. Nemrég kóstolt csak bele a gasztronómiába, mikor megnyitotta a Lakatos Műhelyt a Belvárosi piacon, de már a Marki’z Supper Club pop-up konyha megszületésén dolgozik. Ehhez kell aztán az energia! Természetesen mi kávézási szokásairól kérdeztük Márkot, olvassátok szeretettel!

   

  Számodra mennyire fontos a reggeli kávé? Van kedvenc helyed, ahol elfogyasztod?
  Életmentő a reggeli kávé. A legkülönlegesebb pedig, ha a teraszomon nagy takaróba burkolózva a párnás fotelben fogyaszthatom el kellemes hóesésben.

  Mennyi kávét iszol egy nap? Hogyan szoktad elkészíteni?
  2-3 kávét minden nélkül, egyszerű presszó formában.

  Melyik a kedvenc kávéd?
  Ristretto.

  Van olyan kávé, amelynek az elkészítését szívesen megtanulnád?
  Valamilyen kávé alapú koktélt szívesen megtanulnék.

  Van a kávézáshoz kapcsolódó különleges történeted? Oszd meg velünk!
  Kolumbiában egy kolostorból átalakított hotel reggelizőjében voltam, amikor megláttam valakit szemben. Borzasztóan megtetszett nekem, de nem akartam megzavarni a reggelije közben, így csak odaküldettem neki egy erős feketét, hogy jól induljon a napja. Láthatóan tetszett neki az ötlet.  

   

   

  magyar