Így kávézik Nagy Feró

Így kávézik Nagy Feró

  • img

    Így kávézik Nagy Feró

    Énekes, dalszövegíró, színész, de leginkább – ahogy magát is jellemzi – rockzenész: ő Nagy Feró, a Beatrice frontembere, akit kávézási szokásairól kérdeztük. Minden reggel ő főzi feleségének is a kávét, imádja a frissen őrölt eszpresszót, és még akkor is lecsúszik egy adag Irish Caffee, ha épp nincs kedve kávézni. Ismerjétek meg Nagy Feró kávés arcát!

     

    Számodra mennyire fontos a reggeli kávé? Van kedvenc helyed, ahol elfogyasztod?

    Számomra nem is annyira fontos a kávézás, inkább a Feleségemnek. Reggel mindig én csinálom a kávét, és a kedvenc helyem, ahol elfogyasztom, az az ágyikó.

     

    Mennyi kávét iszol egy nap? Hogyan szoktad elkészíteni?

    Naponta általában egyszer iszom kávét. Vagy kétszer, legfeljebb háromszor, de négynél nem többször! :) Meg kell jegyezni, a kávét csak forrón lehet inni. Az összes többi kitaláció, a kávé, az forró! Forrósítok egy bögre tejet, amibe egy kanál instant kávét teszek. Ha lehet, mézzel édesítem. Nagyon fontos, hogy a poharat mindig felmelegítem előtte, nehogy langyos legyen, mielőtt megiszom. Néhány helyen itthon már felforrósított bögrével várnak, ahol korábban már reklamáltam a langyos kávé miatt.

     

    Melyik a kedvenc kávéd?

    A kedvenc kávém az tulajdonképpen egy cukormentes, frissen őrölt eszpresszó. Amikor életemben először ittam ilyet, akkor jöttem rá, hogy ez az igazi kávé. Nem nagy, nem sok, nincs elrontva tejjel, csak a kávé ízét lehet érezni. Kicsit kesernyés, kicsit erős. Az valami fantasztikus.

     

    Van olyan kávé, amelynek az elkészítését szívesen megtanulnád?

    A kávékészítését nem akarom megtanulni, nem akarok barista lenni. Én rockzenész vagyok! :)

     

    Szereted a kávékülönlegességeket? Melyik a kedvenced?

    Igazából nem szoktam különlegességeket inni. De amikor nem nagyon akarok kávézni, akkor is szívesen iszom cappuccinót, illetve ritkán Irish Caffee-t is.

     

    Van a kávézáshoz kapcsolódó vicces vagy különleges történeted? Oszd meg velünk!

    Nincs vicces történetem. A kávé az nagyon komoly dolog! Azzal nem lehet viccelni! :)

     

    Fotó: Lévay Máté

    magyar