Így kávézik Tánczos Lilla

Így kávézik Tánczos Lilla

  • img

    Így kávézik Tánczos Lilla

    Tánczos Lilla eleinte csak hobbiként tekintett a mozgásra: a megfelelő edzettség nélkülözhetetlen volt modellkarrierje miatt, ám az évek múltával egyre inkább motoszkált benne a gondolat, hogy a sport világában szeretne dolgozni. Így történt, hogy mára már személyi edző lett, és nagyon boldog, hogy azt csinálhatja, amit szeret. Nemzetközi modellkarrierje alatt sok helyen megfordult, a legjobb kávét Balin itta, a reggeleket pedig mézes, kókusztejes kávéval indítja. Fogadjátok szeretettel Lillával készített interjúnkat!

     

    Hogyan telik egy személyi edző napja? Számodra mennyire fontos a reggeli kávé? Van kedvenc helyed, ahol elfogyasztod?

    Általában elég korán kelek, pontosan 6:00-kor. A reggelim szinte  mindennap zabból és gyümölcsökből áll, mivel ez gyorsan elkészíthető, és kellő energiát nyújt a nap indításához. Közben már nyomom a kávéfőzőm gombját, ami frissen őrli a kedvenc kávémat, melyet pici mézzel és kókusztejjel ízesítek. Ezután rohanás az edzőterembe, ahol már vár az első vendégem. A második kávémat az edzőterem alatt lévő bioboltban kérem ebéd után, desszertként. 

     

    Mennyi kávét iszol egy nap? Hogyan szoktad elkészíteni?

    Általában reggel és ebéd után kávézom. Ha picit fáradtabb vagyok, néha van harmadik is, de nem gyakori. Kedvencem a kókusztejes cappuccino mézzel édesítve. 

     

    Személyi edzőként mit gondolsz a kávéról, annak élettani hatásairól?

    Én úgy gondolom, hogy fontos mindenkinek figyelnie a teste saját jelzéseire, mivel nem vagyunk egyformák. Próbáljuk megtalálni az optimális kávéadagot. Edzés előtt kifejezetten pörgető hatása van, illetve növelheti a teljesítményt akár súlyzós, akár állóképességi edzésre készülünk. Éhgyomorra semmiképp nem ajánlom a kávét, mivel fokozza a gyomor savtermelését, ami nemcsak kellemetlen érzést okoz, hanem komoly gyomorproblémákhoz is vezethet. Fontos, hogy a reggelink elfogyasztása után készítsük el a kávénkat. Anyagcsere-gyorsítóként nem ajánlom a vendégeimnek a kávét, de nem is tiltom meg a fogyasztását, inkább megbeszélem velük az alapszabályokat.

     

    Nemzetközi modellkarrieredből adódóan bizonyára sok helyen megfordultál a világon, ahol kávét is fogyasztottál. Mely országot emelnéd ki?

    Szeretem megkóstolni más nemzetek kávéit, hiszen ezek különlegesek számunkra. Egyik kedvencem a török kávé, amit különlegesen készítenek el: a finomra őrölt török kávét egy hosszú nyelű rézedényben felfőzik. Mielőtt felforrna, leveszik a tűzről, és zaccal együtt a kávét csészékbe öntik. Klasszikusan feketén, cukor nélkül isszák. Nem hagynám ki az olasz espressót sem. Ha valaki már megízlelte ennek az aromáját, a későbbiekben biztosan vágyni fog rá. A legemlékezetesebb kávéfogyasztásom Bali csodálatos óceánpartján történt, ahol a kávé is isteni volt, de az összhatásért azért a mesés látvány felelt. :)

     

    Van olyan kávé, aminek az elkészítését szívesen megtanulnád?

    Nagyon tetszenek a cappuccinókba rajzolt minták, ha tehetném, ezt szívesen megtanulnám.

    magyar