Így kávézik Wossala Rozina

Így kávézik Wossala Rozina

  • img

    Így kávézik Wossala Rozina

    Wossala Rozina neve A Konyhafőnök első évadából lehet először ismerős legtöbbünknek. Ott második helyezést ért el, azóta pedig versenyzőből zsűritaggá avanzsált. Közben menő éttermet nyitott a főváros egyik legszebb pontján, a Bazilika szomszédságában, és egy kolbászoldát a Madách téren. dolgozott a Dining Guide étteremkritikusaként, sőt egy felkapott kaliforniai étterem étlapjának összeállításában is közreműködött; az újragondolt bundáskenyere még mindig népszerű fogás. Mit gondol az étteremtulajdonos a kávézásról, hogyan viselte a celebreality kávémegvonó hatását a dzsungelben? Erről is mesélt nekünk Rozina.
     

    Számodra mennyire fontos a reggeli kávé? Van kedvenc helyed, ahol elfogyasztod?

    A reggeli kávé nálam egy szertartás, nem indulhat el nap nélküle. Ki van alakítva a lakásomban egy kis barista pult a nappaliban, oda vezet az első utam a vízforralóhoz.

     

    Mennyi kávét iszol egy nap? Hogyan szoktad elkészíteni?

    Legalább 2-3 kávét iszom, az első általában egy V60 filter kávé szokott lenni, amihez saját magam őrlöm a kávét.

     

    Melyik a kedvenc kávéd?

    A kedvenc kávéim általában Afrikából származnak, 100% arabica, és enyhébb, zöldebb pörkölést kapnak.

     

    Van olyan kávé, amelynek az elkészítését szívesen megtanulnád?

    Sokféle kávékészítést tanultam, mondhatnám ez nálam hobbi, de ha lenne időm, a latte arttal szívesen bíbelődnék, az mára egy művészeti ágazat lett. Gyönyörű dolgokat készítenek a hazai baristák.

     

    Van a kávézáshoz kapcsolódó vicces vagy különleges történeted?

    A dzsungelben több mint két hét megvonás után kaptunk először kávét… Természetesen nem számoltunk vele, hogy a szervezetünk mennyire elszokott a kávétól, és nagy örömünkben egy jó nagy bögrével készítettünk. Megittuk, majd hajnalig golyózó szemekkel feküdtünk az ágyban, úgy megütött minket.

     

    Olvasd el többi sztárinterjúnkat is!

    magyar