Így szervezz tökéletes lánybúcsút!

Így szervezz tökéletes lánybúcsút!

  • img

    Így szervezz tökéletes lánybúcsút!

    Itt a nyár, az esküvők főszezonja! Ha barátnőd vagy testvéred férjhez megy, remek módja a hajadon évek búcsúztatásának egy lánybúcsú, ami jó szervezéssel életre szóló emlék lehet a résztvevőknek. Ehhez adunk most pár tippet!

    Az időpont kiválasztása

    Alapszabály, hogy a lánybúcsú minimum az esküvő előtt 2 héttel legyen. Ennyi idő alatt még akkor is regenerálódik a szervezet, ha a bulika kicsit megszaladt, vagy ha a menyasszony leégett a napon, letörött a körme, esetleg a féktelen kajálások és az alkohol miatt zsírosabbá vált az arcbőre.

    A helyszín kiválasztása

    Amint megvan az időpont, érdemes a helyszínt is kiválasztani. Városi lányok vagytok, inkább relaxálnátok egy wellness-szállóban, a menyasszonyt szép emlékek fűzik a Balatonhoz? Akármelyiket is választjátok, a legjobb szállásokat hamar elkapkodják, főleg nyáron, ezért érdemes minél előbb lefoglalni a helyszínt. Válassz olyan helyet, ahol egyedül is lehettek, de van lehetőség bulizni is. Ilyen feltételek leginkább apartmanokban, vendégházakban vannak, de készülj fel rá, hogy nem minden szállásadó rajong a lánybúcsús társaságokért, úgyhogy mi a helyedben külön nem hangsúlyoznánk az utazás tárgyát a vendéglátónak.

    Vendéglista

    Nem kell sok mindenbe beavatni a menyasszonyt, de a meghívottak listáját mindenképpen az ő vezetésével állítsd össze. A lánybúcsún a legfontosabb, hogy az ara a lehető legjobban érezze magát, nincs szükség olyan barátokra, családtagokra, akiknek a jelenléte feszélyezi barátnődet, tesódat.

    Okosan a játékokkal!

    Rengeteg lánybúcsús játék létezik, érdemes először kigyűjtened minden olyat, ami az araszemélyiségéhez jól passzol, majd ezekből szelektálni. Ne válaszd például a férfi alsónadrágok gyűjtését, vagy ne hozd zavarba erotikus feladatokkal, ha a menyasszony visszahúzódóbb. Kínos helyzetet eredményezhet egy-egy exbarát felemlegetése, de lehúzhatja a bulit egy uncsi játék is, például a petrezselyemárulás. Mivel a lényeg, hogy legalább a menyasszony emlékezzen saját lánybúcsújára, ne menj mindig arra, hogy minél több felest igyon. Hagyj időt a játékok között a „pihenésre”, válassz olyan játékot is, amit csak a vendégek játsszanak (pl. ki mennyire ismeri a menyasszonyt), adj hosszabb gondolkodási időt igénylő feladatot az arának (pl. a megadott – oda nem illő – szavak felhasználásával írjon szerelmes levelet leendőbeli férjének).

    Lánybúcsús kellékek

    Sokan választanak egyenpólót lánybúcsúra, ha ezt túlzásnak érzed, bőven elég egy kitűző is (emléknek is kitűnő választás). A menyasszonyt persze sok mindennel fel lehet ruházni: tiarával, vicces fejdísszel, szalaggal, feles poharas gyűrűvel, a lényeg, hogy ne ess túlzásba. Dekorációnak válassz lufikat, felcímkézhető szívószálakat, jópofa poharakat. Persze mindenki magának gondoskodik majd az ellátásról, de pár dolgot nem árt, ha a főszervező maga szerez be a társaságnak: vizet és kávét. Ez a két dolog főleg másnap lesz középpontban, és hidd el, ha azzal kezded a reggelt, hogy ki kér kávét, aranyba fogják foglalni a nevedet! Erre a célra a legmegfelelőbb a Bravos 3in1 vagy instant kávé, mindkettőt be tudod szerezni bármelyik boltban, és csak vizet kell melegítened hozzá.

    Emlékek

    Egy igazán jól sikerült lánybúcsúról akár évekig nosztalgiázhattok, sőt még az unokáknak is lehet mesélni róla sok-sok év múlva. Ezért is fontos, hogy olyan emléket is adjunk a menyasszonynak, amit meg is tud majd mutatni akár egy 10 éves kislánynak is. Ilyen lehet egy fénykép a résztvevők jókívánságaival, de akár a fent említett szerelmes levél is egy szép képkeretbe téve. Randi tippeket írhattok egy csinos csatos üvegbe zárva, pólót vagy bögrét készíthettek az esemény tiszteletére, összeállíthattok egy emlékkönyvet vagy szakácskönyvet a barátok kedvenc receptjeiből.

    Ha Neked is van jól bevált lánybúcsús tippet, írd meg nekünk!

    magyar