Így vásárolj karácsonyi ajándékokat idegösszeomlás nélkül

Így vásárolj karácsonyi ajándékokat idegösszeomlás nélkül

  • img

    Így vásárolj karácsonyi ajándékokat idegösszeomlás nélkül

    Emlékszel arra az akciós kávéfőzőre, amit augusztusban láttál, de nem vetted meg a szüleidnek karácsonyra mondván, hol van az még? Aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy a kinti hőmérséklet csökkenésével a véget nem érő feladataid listája egyre csak nő. Mindenki ismeri a húzós év végét és, hogy olyan „mindent az utolsó pillanatban” megcsinálósra sikerül, legyen szó suliról vagy munkahelyről. És akkor még bele se gondoltál abba, hogy mindjárt karácsony. Na de mit tegyél a fa alá? Vagy inkább, ami még fontosabb: hogyan éld túl a karácsony előtti időszakot idegösszeomlás és eladósodás nélkül? Eláruljuk. 

    Kezdd kávéval!

    Az első és legfontosabb lépés, hogy a naptáradra pillantva ne ess pánikba! Mert mint tudjuk, a tökéletes ajándékokra ritkán elég egy délután. Kezdésként főzz egy finom kávét! Ülj le egy kényelmes fotelbe, szürcsöld el, és kapcsolj ki! „Karácsonyi ízekkel” megbolondítva a feketédet pillanatok alatt átszellemülsz ünnepi hangulatba, a bögre aljához érve pedig már talán karácsonyi dallamok is csilingelnek a füledben.

    Átfogó piacszemle online

    A legtöbb üzletnek, áruháznak ha webshopja nem is, de weboldala biztosan van, így célszerű indulás előtt egy online terepszemlét tartanod. Ezzel felmérheted az aktuális kínálatot, divatot, lehetőségeket. Így nem kell majd boltokon át keresgélned azt, amiben nem is igazán vagy biztos, hogy létezik, vagy hogy egyáltalán jó helyen keresed-e. Az online piactér másik előnye, hogy összehasonlíthatsz, véleményéket olvashatsz, és ami a legjobb benne, hogy a fizikai vásárlást is lehet, hogy megúszod.
     

    Iratkozz fel akciós hírleveleikre!

    Ha kinézted a tökéletes ajándékot, de most épp nincs raktáron, vagy egy jó kis akcióra hajtasz, akkor érdemes a webshopok, márkák hírleveleire feliratkozni, és persze a spam listádat is gyakrabban nézegetni, így nem maradsz le az újdonságokról, akciókról és kedvezményekről.

    Írj listát!

    Írd össze a neveket és ajándékötleteket! Célszerű ezzel együtt, felkészülten érkezni a bevásárlóközpontba, így kevesebb az esélye a mellékvágányoknak és túlköltekezésnek, hiszen ami nincs ott a listán, az igazából nem is szükséges. Ha célirányosan végigsuhansz a listádon, és ezáltal a plázán, hamarabb veheted az irányt a kijárat vagy a mélygarázs felé. Érdemes a hét elejére időzíteni a túlélőtúrát, olyankor kevesebb a lelkes shoppingoló.

    Ha a kézzel készített ajándékok megszállottja vagy…

    … akkor érdemes valami olyanban gondolkodnod, ami nem porfogó, hanem hasznos ajándék lesz. Valami olyan, amivel nap mint nap találkozik az illető, amiről eszébe juthatsz. Kicsit sem elfogult módon mi a bögrét javasoljuk. Könnyű elkészíteni, rengeteg módja létezik, személyre tudod szabni, hasznos, és ebből ihatja kedvenc kávéját. Kiegészítésnek jó ötlet lehet egy kézzel írott kávés receptgyűjtemény. Emiatt ne nyiss új keresőablakot, innen tudsz puskázni. A bögrekészítéshez pedig itt egy kis segítség.
     

    Ajándékozz kávét!

    Személyes véleményünk szerint a kávé a legjobb ajándék, amit valakinek adhatsz. Már csak azért is, mert aki szereti, annál nem tudsz mellé lőni. Bár előtte mérd fel konyhája felszereltségét, nehogy kiderüljön, hogy nincs hozzá eszköze! Aki pedig nem szereti (már ha ez előfordulhat) annak is ideális esetben vannak barátai, rokonai, akik átmennek hozzá, és olyankor legurítanának egy feketét.

     

    Tetszett a cikk, vagy van a felsoroltak között olyan ajándék, ami tetszik, és ezt szeretnéd a barátaid tudtára adni? Vagy pont hogy kihagytunk valamit? Akkor oszd meg a cikket, és jegyezd meg a megosztás szövegénél, hogy szerinted még mi lenne jó ajándék!

     

     

    magyar