Itt a legújabb őrület: a dalgona kávé

Itt a legújabb őrület: a dalgona kávé

  • img

    Itt a legújabb őrület: a dalgona kávé

    Egyszerű, olcsó és mennyei! A dalgona kávé garantáltan a kedvenc italreceptjeid között fog landolni, hiszen pár perc alatt elkészíthető, isteni íze van, és nagy valószínűséggel a hozzávalók is megtalálhatók hozzá a konyhai polcodon. Készen állsz rá, hogy felfedezd az internetezők által körülrajongott különlegességet? Láss is hozzá!

     

    A finomság Dél-Koreából, egy tévéműsorból indult hódító útnak, és néhány nap alatt be is járta a világot, hiszen a TikTok mellett már Facebookon, Instagramon és Youtube-on is számos recept kering gusztusos képekkel és videókkal. Mi is leteszteltük a habos csodát, most te jössz! 

     

    Ezekre lesz szükséged hozzá:

    • 2 ek Bravos instant kávépor
    • 2 ek cukor
    • 2 ek forró víz
    • egy pohár tej

     

    Így készítsd el:

    Egy közepes nagyságú keverőtálban verd habbá kézimixer segítségével a kávét, cukrot és vizet addig, amíg világos barna színű nem lesz, majd kanalazd a pohár tej tetejére finoman. Fogyaszthatod hidegen, jégkockákkal és egy kis vanília fagyival, vagy meleg tejjel is, tejszínhabbal. 

    Tipp: Az ízesítést illetően, csak rajtad múlik, hogy mivel dobod fel ezt a már magában is fantasztikus italt. Készíthetsz csokis, fahéjas, vaníliás változatot, de játszhatsz a fűszerezéssel is. Egészségedre! 

    magyar