Jégkása variációk

Jégkása variációk

  • img

    Jégkása variációk

    Tombol a nyár, szervezetünk pedig strandért és fincsi hűsítőkért kiált! Ha a dolgos hétköznapokba nem is fér bele a pancsolás, ne csüggedj, mert ínycsiklandó jégkásáinkkal azonnal a tengerparton fogod érezni magad. A finomság pár perc alatt megvan, amit nyújt, az pedig felbecsülhetetlen. Láss is neki!

     

    Kávés granita - az olasz frissítő

    Az olaszok tudják, hogyan lehet a meleg ellen küzdeni, hiszen a forróság náluk gyakori vendég. Érezd magad te is Szicíliában ezzel a gusztusos itallal.

    Erre lesz szükséged hozzá:

    • 4 adag Bravos kávé/ 4 csapott ek Bravos instant kávé
    • 5 dl víz
    • 2 ek cukor
    • fél vaníliarúd
    • 1,5 dl habtejszín
       

    Így készítsd el:

    1. Add hozzá a kávéhoz a cukrot, keverd el alaposan, majd tedd félre kihűlni. Instant kávé esetén is tedd meg ezt a lépést, keverd el kb. 4 ek forró vízzel, hogy feloldódjon a kávépor, majd add hozzá az 5 dl hideg vizet.
    2. Tedd egy laposabb műanyag edénybe az így kapott kávét, rakd be a mélyhűtőbe, majd 1 óra múlva vedd ki, tördeld össze villával és keverd meg, ezután ismét tedd vissza a mélyhűtőbe. A későbbiekben tedd meg ezt még 3-4 alkalommal. Az egyszerűség kedvéért beletöltheted a cukrozott kávét jégkockatartóba, miután megfagyott, turmixgéppel vagy robotgéppel ledarálhatod, így egyszerűbben megkapod a kívánt állagot.
    3. Vágd félbe a vaníliarudat, kapard ki belőle a magjait, majd add hozzá a behűtött habtejszínhez. Verd fel a keveréket habverővel! A kávés jégkását kanalazd poharakba, és mehet is rá a vaníliás tejszínhab. Élvezd a mennyei ízhatást!

     

    Narancsos-kávés jégkása - frissítés és vitaminpótlás egyszerre

    A jeges desszertekből sosem elég! Így született meg ez a narancsos-kávés finomság is, hiszen ki tudna ellenállni egy ilyen kombinációnak?

    Erre lesz szükséged hozzá:

    • fél dl narancslikőr
    • 1 narancs leve
    • 3 dl Bravos kávé
    • 1 dl víz
    • 2-3 ek cukor
       

    Így készítsd el:

    1. Forrald össze a vizet, a cukrot és a likőrt, facsard hozzá a narancs levét, majd öntsd hozzá a lefőtt kávét. Ezután keress egy lapos műanyag edényt, és öntsd hozzá a kapott egyveleget.
    2. Tedd be a mélyhűtőbe, 1 óra múlva vedd ki, tördeld össze villával és keverd meg, ezután ismét tedd vissza a mélyhűtőbe. A későbbiekben tedd meg ezt még 3-4 alkalommal, amíg kásás nem lesz. Kínáld a finomságot poharakba szedve. Egs!

     

    Citromos-kávés jégkása - frissülj fel a citrus erejével

    Ez a jeges csoda akkor a legjobb, ha a barátaiddal közösen fogyasztod, így érdemes megvárni a munkaidő végét, és összeülni egy csacsogásra. Jó jégkása szürcsölgetést!

    Erre lesz szükséged hozzá:

    • 4 citrom
    • 12,5 dl víz
    • 26 dkg cukor
    • 4 ek Bravos instant kávé
       

    Így készítsd el:

    1. Készítsd el a kávét: forrald kb. 5 percig a 7,5 dl vizet 6 dkg cukorral és az instant kávéporral.
    2. Készítsd el a cukorszirupot: itt 5 dl vízre lesz szükséged 20 dkg cukorral, szintén 5 percig forrald össze őket. Ezután reszelj le 2 tk citromhéjat, illetve facsarj ki a citromokból kb. 1,5 dl citromlét, és öntsd a cukorszirupba.
    3. Miután kihűltek az egyvelegek, tedd be őket a mélyhűtőbe két külön lapos műanyag edénybe, 1 óra múlva vedd ki, tördeld össze villával és keverd meg mindkét adagot, ezután ismét tedd vissza a mélyhűtőbe a jégkásákat. A későbbiekben tedd meg ezt még 3-4 alkalommal.
    4. A kétféle jégkását váltogatva töltsd ki hosszú falú poharakba, és induljon a délután!

     

    Forrás: 1, 2, 3

     

    magyar