Kávé nélkül nincs nyaralás!

Kávé nélkül nincs nyaralás!

  • img

    Kávé nélkül nincs nyaralás!

    Alig várod, hogy a tengerparton süttesd egész nap magadat, felfedezd a látványosságokat, netán hatalmas városnéző túrákat tegyél? Egy biztos, a kávé a nyaralás alapkelléke akkor is, ha már a tizedik kilométert kezded meg, és akkor is, amikor már mindenki indulna, de te alig bírsz kikelni a napozóágyból. Ha a lent említett európai országok valamelyikében jársz, olvasd el, hogy melyik kávékülönlegességeket kötelező kipróbálnod!

     

    Spanyolország - gyönyörű városok és épületek, forró hangulat

    Engedj Spanyolország csábításának, és ismerd meg a látványosságokat, mártózz meg a tengerben, majd térj haza felejthetetlen élményekkel! Ezekkel az ínyencségekkel menni fog:

    • Café cortado: a tejet felforralják a megfelelő mennyiságű cukorral, habosra turmixolják, majd ráöntik a friss kávét. Igazi élmény!
    • Café bombón: egy igazi édességbomba! Édesített sűrített tej és eszpresszó 1:1 arányú keveréke. Enélkül ne indulj el sehova!  

     

    Görögország - tradicionális görög konyha és vendégszeretet! 

    • Frappé: népszerű nyári hűsítő, ami kávéporból készül, tejporral és cukorral ízesítve, mixerrel habosra verve. Kell ennél több?
    • Ellinikosz káfesz: a finomra őrölt kávészemeket vízzel és cukorral felforralják, míg jó habos nem lesz. Fontos, hogy miután megkaptad a kávédat, ne keverd meg, hiszen a kávézacc leülepszik az aljára.

     

    Olaszország - a tengerpart és szieszta hazája

    Idén az olaszok mellett tetted le a voksodat? Csodás döntés! Az ország gasztronómiája élen jár, a kávéválaszték pedig hatalmas. Nézzük hát az olasz finomságokat:

    • Latte macchiato: ugye számodra is ismerősen cseng a finomság? A felhabosított tejre finoman ráöntik az eszpresszót, így a rétegek elkülönülnek egymástól, ami szép külalakot eredményez a kávénak, egyedülállóan krémes ízzel.
    • Ristretto: az eszpresszó erősebb változata, melynek íze markánsabb, színe sötétebb. Sokan vallják, hogy ez a nagybetűs KÁVÉ.
    • Caffe Latte: bizonyára jól ismered ezt az italt, egyharmad rész eszpresszóból, kétharmad rész gőzölt tejből jön létre a finomság.

     

    Franciaország - ha az úti cél a nevezetességekkel teli csodaország

    Reggeltől estig városnézés? Naná! Ehhez viszont rengeteg energiára lesz szükséged, szerencsére itt sem kell sokáig gyalogolnod, hogy találj egy kávézót. Nézzük mit érdemes a franciáknál kipróbálnodott innod:

    • Café au lait: egyszerű, de elhagyhatatlan! Ugyanannyi forró tej kerül bele a poharadba, mint amennyi kávé, az ízhatás így lesz pedig mennyei.
    • Café allongé: háromszor annyi vízzel oldják a kávéőrleményt, mint az eszpresszót, ez pedig könnyed, de határozott kávéízt kölcsönöz az italnak. 

     

    Ausztria - ha csak a közelbe ruccannál ki

    Az ország híres hangulatos kávéházairól, melyeket neked is érdemes testközelből megtapasztalnod. Nemcsak az illat ragad majd magával, de a design és a figyelmes kiszolgálás is. Nézzük hát a specialitásokat:

    • Kapuziner: tradicionális bécsi fekete kávé, melyet tejkrémmel vagy sűrített tejjel varázsolnak lágyabbá.
    • Eiskaffee: az eiskaffee nemcsak energialöketet ad, de hűsít is, hiszen a hideg kávét jéggel, vaníliafagyival és tejszínhabbal szervírozzák. Nyami!  
    magyar