Kávéval a hajnövekedés útján

Kávéval a hajnövekedés útján

  • img

    Kávéval a hajnövekedés útján

    A kávé jótékony hatásairól már sok helyen írtunk, így azt már tudjuk, hogy elménk mellett testünket is felpörgeti, és izomstimuláló hatása nagy segítségünkre válhat sportolás közben. De vajon arra gondoltál már, hogy a hajadnak is hálás barátja? Ráadásul nem is akárhogyan, hanem a lányok legnagyobb örömére, a hajnövekedést segíti! A koffein és a benne található ásványi anyagok visszaszorítják a hajhullást, miközben egyszerre tisztítják és táplálják a hajat. A kávét többféleképpen is a hajtövekre juttathatod. Mi most kedvenc receptünket áruljuk el!

    Keverjünk össze két tojássárgáját 1-2 evőkanál ricinusolajjal és egy nagy evőkanál zaccal! Masszírozzuk bele a hajtövekbe, tekerjük be a hajunkat, hogy meleg alatt pihenjen, és hagyjuk relaxálni fél órát vagy ha időnk engedi, akkor egy órát. Ezután mossuk ki, és élvezzük, amint hajunk a felgyorsult növekedés útjára lép!

    A ricinusolajról tudni kell, hogy minden gyógyszertárban hozzájuthatunk, arra viszont figyeljünk, hogy a szánkon át ne jusson be testünkbe, mert hashajtó hatású! Emellett kihívás lehet kimosni hajunkból, de a puha és csillogó eredmény megjutalmazza kitartásunkat. Egyébként olívaolajjal is helyettesíthető.

    A hajpakolás nagyszerű alternatívája lehet a koffeines öblítés, mely során a lefőzött feketekávét hideg vízzel hígítjuk, majd hajmosás után öntjük rá a hajunkra. Érdemes a hajon hagyni egy 20 percet. Sőt, ha törölközőbe tekerjük, akkor a meleg hatására a hajhagymák kinyílnak, így a hatóanyagok mélyebbre tudnak jutni.  Az idő leteltével meleg vízzel vagy almaecetes vízzel öblítsük le a hajat!

    Ahogy az élet minden területén, így itt is megállja a helyét a felhívás, miszerint legyünk mértékletesek. Bár megkérdőjelezhetetlen a hozzávalók hajra kifejtett pozitív hatása, azért ne felejtsük el, hogy elsősorban nem hajápolásra használjuk őket! Hajunkat megbolondítja havi 1-2 koffeines hajpakolás és stimulálja a növekedést, de túlzásokba ne essünk, nem érdemes gyakrabban bevetni! És ami a legfontosabb: a türelem és a kávézacc hosszú hajat terem! 

    magyar