Lendület egész évben!

Lendület egész évben!

  • img

    Lendület egész évben!

    Új év, új én. Te is találkoztál már ezzel a mondattal? Sőt, ismered is közelről? Sokan januárban eldöntik, hogy ez az év jobban fog sikerülni, mint az előző, de az elhatározás mégis sokszor kudarcba torkollik. Összeszedtünk néhány tanácsot, melyekkel biztosra veheted, hogy 2019 bizony a te éved lesz.

     

    1. Tudatos tervezés

    Tűzz ki egy célt magadnak bátran és merészen, de tervezd meg alaposan, lépésről lépésre lebontva a hozzá vezető utat. Sokan azért nem jutnak egyről a kettőre, mert valamibe hirtelen vágnak bele, átmenet nélkül, ez pedig könnyedén sikertelenséghez vezethet. A lépések megtételénél jutalmazd meg magadat, a kudarcokat pedig tekintsd egy kis pillanatnyi visszaesésnek, ami után ugyanúgy folytathatod utadat az célod felé.

     

    2. Hosszú távon tartható étrend

    Egy biztos, az étkezés mindennek a mozgatórugója. Az pedig egyénfüggő, hogy kinek milyen étrendre van szüksége ahhoz, hogy szervezétnek mindent megadjon. Sanyargatni nem érdemes magadat, hiszen könnyen válhatsz jojó effektus áldozatává. Ajánlott inkább olyan étrendet találnod, ami hosszú távon is megállja a helyét. A jó rész pedig most következik, hiszen javasolt beiktatnod kis csalásokat is, így nem fog rádtörni az az érzés, hogy helyben fel kell falnod az egész csokis fiókot. A pláne az egészben, hogy a kávéimádók is szerepet kapnak ebben a topicban, hiszen kedvenc feketénk elfogyasztása nagy szerepet játszik az egészséges emésztésben, és számos pozitív hatása is ismert. Mindössze annyit kell tenned, hogy kevesebb édesítőt használsz, de ne aggódj, a Bravos kávéknak így is mennyei ízük lesz. A kávé mellett fogyassz rendszeresen vizet is, ne várd meg, míg szomjas leszel, tartsd hidratáltan magadat egész nap. A megfelelő bevitel 1,5-2 liter közt van.

     

    3. Vágj bele energikusan a mindennapokba

    Tudjuk, tudjuk, könnyű mondani… De tényleg szuper tippjeink vannak az energikus napkezdésre! Lássuk csak:

    • Az első és legfontosabb, hogy szánj időt a minőségi és mennyiségi alvásra (legalább 7-8 óra). Hidd el, szervezeted nagyon hálás lesz érte!
    • Vacsorára könnyed, reggelre kiadós étkezést tervezz be. Mit szólsz például ehhez a fantasztikus és gyors kávés doppingreggelihez? Ha másra esne a választásod, levezetésképp készítsd el a lehető legfinomabb kávét magadnak, hogy kényeztetéssel induljon a napod! Ha ide kattintasz, ínycsiklandó receptek sokasága vár.
    • Törekedj arra, hogy minél könnyebben kezeld a stresszes helyzeteket. Amikor már úgy érzed, nem bírod tovább, vegyél egy mély levegőt, és tarts egy kávészünetet! Próbálj meg ellazulni, és számodra kellemes gondolatokat előhívni. Ha van rá lehetőséged, érdemes napközben is pár percet a szabad levegőn tölteni!
    • Mozogj, amennyit csak lehet! Sportolj azért, hogy jobban érezd magad a testedben, de azért is, hogy lelkileg felfrissülj, és elkerüld a fáradékonyságot, mozgásszegény életmóddal járó betegségeket! Ha kevés az időd, akkor is tegyél egy kellemes sétát, vagy táncolj otthon kedvenc zenédre.
    magyar