Melengető kávés tippek az őszi napokra

Melengető kávés tippek az őszi napokra

  • img

    Melengető kávés tippek az őszi napokra

    Egyre hűvösebbek a reggelek, hamarabb sötétedik, és a napsugarak ereje is sejteti az ősz beköszöntét. Eljön újra a nagy kirándulások és bekuckózások időszaka, amikor a barátokkal vagy kedvesünkkel egy hangulatos délutánon vagy estén egy finom meleg kávékülönlegesség mellett beszélgessünk egy jót. Mutatok pár kávés ötletet, melyek otthon is könnyen elkészíthetők!

    Tedd különlegessé az imádott forrócsokidat egy eszpresszóval! Vegyél egy adag/tábla jó minőségű tejcsokit, és tedd egy lábosba kevés tejjel. Tedd a tűzhelyre vagy vízgőz fölé (utóbbi biztonságosabb), és folyamatos kavargatás mellett olvaszd össze a csokit a tejjel. Figyelj rá, nehogy odaégjen a tej forralás közben! Mikor ez megvan, öntsd ki egy nagyobb talpas pohárba vagy kedvenc bögrédbe, és adj hozzá egy adag frissen lefőzött Bravos Espressót! Alapos keverés után díszítheted még tejszínhabbal és fahéjjal.

    Szereted a gyümölcsöket? A narancsos kávét mindenképp próbáld ki! Facsarj ki kb. 2-3 dl narancslevet, vagy használj 100%-os gyümölcslevet. Tedd egy lábosba, majd alapos tisztítás után reszeld hozzá egy narancs héját. Adj hozzá egy nagy adag erős eszpresszót, és főzd össze az egyveleget. Isteni illata belengi az egész lakást, az ízének képtelenség ellenállni!

    Tetszett a forrócsokis recept? A nutellásat egyenesen imádni fogod! Ízlés szerint tegyél egy tálkába vagy edénybe Nutellát és forró tejet, majd keverd simára a kettőt. Egy adag eszpresszóval bolondítsd meg az italodat, dőlj hátra - a várt hatás nem marad el!

    Végül egy kávé nélküli italt hoztam, mely intenzív ízével és színével megosztja a közönséget. A matcha tea rendkívül népszerű mostanság, jótékony biológiai hatásai és magas koffeintartalma miatt a kávé helyettesítőjeként is szolgálhat. Maga a „matcha” szó porrá őrölt teát jelent: a zöldtea leveleit kiszárítják és por állagúra őrlik, ami vízhez vagy tejhez keverve feloldódik és már fogyaszthatjuk is. Egy teáskanál matchát keverj össze kb. 3 dl forró tejjel, adj hozzá két teáskanál mézet, és már ki is próbálhatod az igazi matcha latténkat!

     

    Ha bármilyen kávéval kapcsolatos kérdésed van, írj üzenetet itt a Facebook-oldalunkon!

    Biró Bence, a Bravos baristája

    magyar