Napindító kávékülönlegességek a hűvös reggelekre

Napindító kávékülönlegességek a hűvös reggelekre

  • img

    Napindító kávékülönlegességek a hűvös reggelekre

    Pihe-puha köntösöd ölelése, kedvenc dalod dallamai, háziállatod szeretetteljes pillantása, kedvesed csókjai… Téged mi vesz rá, hogy magad mögött hagyd a meleg és selymes takaró gondoskodó karjait, és békés álomvilágodnak viszlátot intve távolabb merészkedj ágyad aurájától? Akár megtaláltad már a befutó napindító rituálét, akár még keresed, mutatunk néhány olyan fenségesen ínycsiklandozó kávékülönlegességet, amitől biztosak vagyunk benne, hogy alig várod majd, hogy megszólaljon az első ébresztőd. A második szundidat pedig már a konyhából a hálóba rohanva próbálod majd hatástalanítani.

    Fehércsokis-mandulás latte

    Tagadhatatlan édesszájú vagy? Belegondoltál már, hogy milyen zseniális ötlet lehet két kedvencedet, a kávét és a fehércsokit, egy bögrében hagyni összeolvadni? Ezt mindenképp próbáld ki!

    Amire szükséged lesz:

    • 3 dl tej
    • 1,5 dl habtejszín
    • ½ tábla fehércsoki
    • pár csepp mandulakivonat és/vagy vaníliakivonat
    • fahéj
    • 1 csésze Bravos kávé
    • tejszínhab
    • Tipp: ha 3in1 Bravos kávéból készíted, akkor kevesebb csokoládét és kivonatokat használj, nehogy túl édes legyen!

    Így tudod elkészíteni:

    1. A tejet és a tejszínt melegíts fel összekeverve, kis lángon!
    2. Öntsd hozzá a fehércsokit, és csodáld, ahogy a csokicsoda felolvasd és eggyé válik a többiekkel!
    3. Add hozzá a kivonatokat!
    4. Öntsd bele egy pohárba!
    5. Főzd le vagy készítsd el a kávét!
    6. Öntsd bele a kávét a tejes csokihoz!
    7. Verd fel a tejszínt, és pakold rá a kávéra!
    8. Szórd meg fahéjjal!
    9. Szaglászd meg a mesterműt, kortyolj bele egy nagyot, és érezd, amint a forró csokimennyország átjárja és felmelegíti a tested!
       

    Gesztenyés kávé

    A nedves úton megcsillanó ünnepi fényáradat, a fűszeres és mámorító forralt bor illata, a sejtelmes és egyben varázslatos ősz végi köd. Neked mi jut még eszedbe az év utolsó hónapjairól? Mondjuk az utcai gesztenyeárusok? Mindig rohansz vagy éppen nagy a sor, így alig van alkalmad feldobni vele a napod? Miért nem indítod inkább vele a napod?

    Amire szükséged lesz:

    • 1 csésze Bravos kávé
    • 1 teáskanál forró tej
    • 4 teáskanál gesztenyepüré vagy apró gesztenyedarabkák
    • tejhab

    Így tudod elkészíteni:

    1. Készítsd el a tejhabot! Ötleted sincs hogyan? Ha van kávéfőződ, akkor ide kattintva mutatjuk be, ha pedig nincs, akkor érdemes beszerezned egy nem nagy értékű, kézi tejhabosítót.
    2. Készítsd el a kávét!
    3. Forrald fel a tejet!
    4. Keverd össze a gesztenyepürét, a kávét és a forró tejet, majd öntsd rá a tejhabot!
    5. Élvezd ezt a különleges, karácsonyi ízkülönlegességet!
       

    Vietnámi tojásos kávé

    Kakaó, fahéj, aromák, csoki, sütőtök, karamell… ezeket már mind-mind próbáltad, együtt és külön is, így nem esel hasra eddigi receptjeinktől? Vietnámi tojásos kávénk hallatán bízunk benne, hogy még a Te szemöldököd is egy íves felfelé kanyart vesz.

    Amire szükséged lesz:

    • 1 csésze Bravos kávé
    • 3 db tojássárgája
    • 5 evőkanál sűrített tej
    • egy csipet szerecsendió

    Így tudod elkészíteni:

    1. Készítsd el a kávét!
    2. Válaszd szét a tojásfehérjét a sárgájától!
    3. A sárgáját kezd el felverni, ha már fehéredik, add hozzá a sűrített tejet, és addig verd, amíg közepesen kemény nem lesz!
    4. Kanalazd rá a habot a kávéra!
    5. Szórd meg a tetejét szerecsendióval!
       

    Diplomatakávé

    A paplanod, plüssállataid és a kilenc szundid volt tanúja a reggeli felkeléskísérletednek, de most is csúfosan elbuktál? Sebaj, bár a napodat nem kezdted egy bögre kávékülönlegesség társaságában, az estédet még zárhatod vele! Csak vigyázz, nehogy ne tudj tőle aludni!

    Amire szükséged lesz:

    • 1 csésze Bravos kávé
    • 1 dl tojáslikőr
    • fahéj
    • tejszínhab

    Így tudod elkészíteni:

    1. Készítsd el a kávét!
    2. Öntsd hozzá a tojáslikőrt!
    3. Tegyél a tetejére tejszínhabot!
    4. Szórj rá egy kis fahéjat!

    Te melyiket készíted el először?

    Ha elvesznél kicsit mélyebben a kávéreceptek világában, ide kattintva indulhat az utazás.

    Ha pedig tetszett a cikk, mutasd meg barátaidnak egy kedveléssel:

    magyar