Néhány dolog, ami segít a másnaposságon, és néhány, ami nem!

Néhány dolog, ami segít a másnaposságon, és néhány, ami nem!

  • img

    Néhány dolog, ami segít a másnaposságon, és néhány, ami nem!

    Közeleg a szilveszter, és a másnap rendszerint olyan, mint Dante útja a Pokolba. Átéltük többször is, most sem lenne sokkal rosszabb, de aki teheti, az minimalizálja a szervezetet ért károsodásokat, és adja meg a testnek, ami jár.

    Víz

    A víz az első számú segítség, ha a fejlövéssel ébred az ember. Ennek az okát már általános iskolában megtanultuk: dehidratáltság esetén fontos pótolni a folyadékmennyiséget. Másnaposság ellen járj egy lépéssel magad előtt, és közvetlenül lefekvés előtt húzz le fél liter vizet. Nekünk ultrakombó, ha ezzel együtt már a fejfájás-csillapítót is bevesszük. 

    Üdítő

    A sok cukrot tartalmazó izotóniás italok elektrolitokban gazdagok, és segítenek a másnapos szervezetnek a regenerálódásban. Hajrá!

    via GIPHY

    Tojás

    A tojás tele van olyan aminosavakkal, amik segítenek helyreállítani a májműködést. Az etanol lebontása során a máj úgy áll bosszút a pluszmunkáért, hogy egy olyan anyagot termel, amitől megfájdul a fejed. Jó hír, hogy a tojás segít semlegesíteni ezt. Reggelire jöhet is egy zöldségekben gazdag rántotta bacon nélkül. Semmi zsír, mert csak tovább izgatod a háborgó gyomrod, aminek hidd el, nem lesz jó vége. Ellenben megelőzésre tökéletes valami zsírban tocsogó vacsora, hiszen olyan védőréteget képez a gyomorban, amit kevésbé mar szét az alkohol.

    Gyógysör

    Akkora mítosz, mint Szibéria. Ha nem akarsz örökké másnapos lenni, akkor hanyagold a kutyaharapás szőrével megoldást.

    Kávé

    Egy átlagos napon a kávé a legjobb dolog, amivel indíthatod a reggelt. A koffein jó fejfájásra és arra, hogy egy kis időre ellásson energiával, de ilyenkor fokozattan ügyelj a kávét követő folyadékfogyasztásra, ugyanis kedvenc reggeli nedűnk szintén vízhajtó.

    Mulatság közben mit tehetsz azért, hogy a másnapot is ép bőrrel megúszd?

    Fél időben egy presszó kávé! Nincs tudományos bizonyítékunk, itt megint csak a saját tapasztalatinkra tudunk támaszkodni. Mikor már kókadoznál, és alakul a becsiccsentés, garantáltan ad egy jó adag lendületet egy presszó, és utána nem is fogod kívánni az alkoholt, ellenben az ellőtte elfogyasztott ital hatását felerősíti.

    Hidratálj, és két pia között igyál meg 1-2 deci vizet is. Ez a kulcsa a jó bulinak, és az elviselhető másnapnak.

    Egyébként pedig felelősségteljesen fogyassz alkoholt! Aki nem iszik, az nem másnapos - ugyebár.

    via GIPHY

    magyar