Szépülj a reggeli kávéddal!

Szépülj a reggeli kávéddal!

  • img

    Szépülj a reggeli kávéddal!

    Vannak, akiknek csak akkor kezdődik a nap, ha egy bögre kávéval kényeztetik magukat. Mint minden másban, a kávéfogyasztásban is fontos a minőség és a mértékletesség, de kihasználva tisztító hatásait, szépülhetünk is a koffeinnek hála. Olvasd el, hogyan!

    Csökkenti a gyulladást

    A kávé tele van fontos és hasznos antioxidánsokkal, amelyek segíthetnek csökkenteni sejtjeink lassú károsodását, és akadályozzák a testünkben lévő gyulladásos folyamatok kialakulását. Külsőleg alkalmazva éppen ezért nagyon hatékony például a szemkörnyéki duzzanatok csökkentésében és a karikák eltüntetésében. Összehúzza az ereket, és élénkíti keringést is, így ragyogóbb lehet a tekintetünk egy koffeines szemkörnyékápolótól.

    Felveszi a harcot a kipirosodással

    Rosacea vagy leégés okozta bőrpír: mindegyikre jó lehet egy koffeines arckrém. Magas antioxidáns-tartalma miatt nyugtatja a kipirosodott, irritált, érzékeny bőrt. Napozás után, de napozás előtt vagy épp a naptejünkkel együtt használva is jó szolgálatot fog tenni egy ilyen készítmény.

    Serkenti a hajnövekedést

    A hajhagymák gyulladása és sérülése a hajhullás egyik fő oka. A koffeinnek áldásos hatása van az egészséges, dús hajra is. Keress koffeines sampont vagy hajszeszt, mert a sejtekbe hatolva segít újraépíteni a bőr, illetve a hajszálak szerkezetét.

    Vagy készíts magadnak koffeines hajpakolást így: kb. 60 ml ricinusolajba keverj bele két evőkanál őrölt kávét. Áztass benne 1-1 fekete és zöld tea filtert nagyjából 5 órán át, majd szűrd le kávéfilterrel a masszát.

    Alkalmazd kúraszerűen, és hagyd a hajadon a masszát akár 1-2 órán át.

    Narancsbőr ellen hatásos

    A narancsbőr kialakulásában kiemelt szerepe van a nyirokrendszernek, mivel a megnövekedett zsírsejtek lassítják a vérkeringést, valamint a nyirokrendszer működését, így a méreganyagok könnyebben felhalmozódnak a bőr alatt. A koffeint a nyirokrendszerünk méreganyagként kezeli, a cellulitisz elkerülése érdekében érdemes mellőzni a koffeintartalmú italokat.

    Mindezek ellenére a narancsbőr elleni krémek között keresgélve nehezen találhatsz olyat, mely nem tartalmaz koffeint. A cellulit elleni harcban a koffein az egyik leghatásosabb fegyver. Ennek az a magyarázata, hogy felbontja a glicerinben lévő zsírt és zsírsavat, és energiává alakítja át, nem pedig elraktározza. Külsőleg tehát mindenképp javasolt. Egy csészényi kávézaccot keverj össze fél csésze cukorral és egy csésze kókuszolajjal. Zuhanyzás közben ezzel dörzsöld át alaposan a nedves bőröd, majd öblítsd le.

    magyar