Turbózd fel energiaszintedet csokis kávészemekkel!

Turbózd fel energiaszintedet csokis kávészemekkel!

  • img

    Turbózd fel energiaszintedet csokis kávészemekkel!

    Ha úgy érzed, hogy most egy fincsi, ugyanakkor energetizáló szuper egyszerű nasira van szükséged, akkor jó hírünk van, mert pont egy ilyet hoztunk neked! Biztosan találkoztál már csokival bevont kávészemekkel életed során a boltokban, de most megmutatjuk, hogyan tudod elkészíteni otthon!

     

    Azok, akik szeretik a kávét, a csokis kávébab elropogtatásának sem fognak tudni ellenállni, hiszen ennél kevés tökéletesebb kombináció létezik. A legjobb ebben a receptben, hogy olyan csokibevonatot készíthetsz, amilyet csak szeretnél, akár több rétegben is. A kicsit édesebb szájúaknak javasoljuk, hogy fehér vagy tejcsokis külső borításban gondolkodjanak, de aki szereti a kesernyésebb ízvilágot, próbálja ki nyugodtan étcsokival, nem fog csalódni.

     

    Ezekre lesz szükséged hozzá egy maréknyi adaghoz: 

    • kb. 5 dkg csokoládé
    • egy maréknyi Bravos szemes kávé 
    • ízlés szerint fahéj vagy kakaópor

     

    Így készítsd el:

    Olvaszd fel a csokit vízgőz felett folyamatos kevergetés mellett, majd ha készen vagy vele, vedd le a tűzről, szórd bele a kávészemeket, és keverd össze villával őket. Ezután szedd ki a darabokat egy kiterített alufóliára, és az összeragadt szemeket válaszd el egymástól. Ha szeretnéd egy kicsit felturbózni a finomságokat, szórj rájuk egy kis fahéjat vagy kakaóport, amíg még nem keményedett meg a csoki teljesen. Ezután várj, amíg teljesen megszilárdulnak a nasik, majd vond be még egy-két réteggel őket a fenti lépéseket követve, vagy fogyaszd egészséggel! 

     

    Tipp: A csokival bevont kávészemeket használhatod akár kávéval harmonizáló sütik díszítésére is, de díszcsomagolásban gasztroajándékként is megállja a helyét.

     

    Forrás: 1, 2

    magyar