Várd virágos kávéval a tavaszt!

Várd virágos kávéval a tavaszt!

  • img

    Várd virágos kávéval a tavaszt!

    Tele van már a hócipőd a végeláthatatlan téli időjárással? Legszívesebben jó messzire eltennéd pufi télikabátodat, és laza tavaszi szettre váltanál? Hiányoznak a színek, az illatok, és a szebbnél szebb virágok? Igézz tavaszi hangulatot otthoni kávédba, és készíts különleges tavaszcsalogató ínyencségeket! Virágos eszenciával ízesített kávék az igazán bevállalós, gourmet koffein kedvelőknek!

     

    Ízleld meg a Caffe Latte mesés világát rózsával és vaníliával

    Hozzávalók:

    • Bravos Premium őrölt kávé,
    • 100 ml habtejszín,
    • 1 teáskanál porcukor,
    • 1 csésze hideg tej (mandulatej, kókusztej),
    • 2 evőkanál rózsavíz,
    • ½ vaníliarúd,
    • friss, dekoratív rózsaszirmok.

    Első lépésként hosszában vágd félbe az egész vaníliarudat, majd egy kés hegyével kapard ki aromával teli tartalmát. Ezt követően a kikapart vaníliát a rúddal együttesen, finoman forgasd bele a habtejszínbe! A vaníliás tejszínt egy lábasban tedd a főzőlapra, és közepes lángon melegítsd kellemesen langyossá! Következhet a hűtés fázisa, lefedve, hűtőbe helyezve. Miután kellőképpen hűssé vált, vedd ki a félbe vágott vanília rudat, majd add hozzá a porcukrot! Kézi habverő segítségével keverd kemény habbá!

    Készítsd elő Latte üvegpoharadat vagy kedvenc kávés bögrédet a tejjel, majd adj hozzá 2 evőkanál rózsavizet! Keverd el alaposan, majd készítsd el Bravos kávédat! A Premium őrölt kávé nagyszerű választás tejeskávé készítésére, de természetesen helyettesítheted az Espressóval is! A döntés csak rajtad áll, nincs rossz megoldás!

    Miután mindennel elkészültél, következzen az elemek párosítása! Rózsavizes tejedbe öntsd bele a kávét, majd jöhet egy hatalmas adag, lágy vaníliás tejszínhab! Díszítésképpen szórd meg apró rózsaszirmokkal, tálald ízei mellett színeiben is gazdagon! A rózsaszín tejszín mostantól a csajos beszélgetések pótolhatatlan kísérője lesz!

    Forrás (átalakított recept): http://www.sproutedroutes.com/rose-latte/

     

    Egy korty Tihany levendula mezőiről

    Mindenekelőtt válaszd ki kedvenc Bravos kávéspecialitásodat! Készen állsz? Következzen az egyszerűen nagyszerű, levendulás tejhab elkészítése! Professzionális és ultramodern kávéfőző nélkül, kézi tejhabosítóval is pikáns végeredményt érhetsz el!

    Hozzávalók 3 adaghoz:

    • 1 evőkanál szárított levendula,
    • egy kis pohárnyi alacsonyabb zsírtartalmú tej.

    Egy pohár tejet szórj meg kb. 1 evőkanál szárított levendulával! Villámgyorsan, nagyjából 1-1,5 perc alatt forrald fel! Ízlés szerint ízesítsd cukorral, mézzel vagy akár juharsziruppal! Szűrd le a levendulás tejet a tejhabosítóba, majd habosítsd fel! Púpozd elkészült, illatos habodat választott kávékülönlegességedre, majd tálald barátaid számára apró levendulaágak kíséretében. Meglátod, a jellegzetes illattal és különleges aromával egy pillanat alatt a tihanyi levendulák között érzed majd magadat! Mi több nem  csupán tavaszi, hanem nyári hangulatot merítve!

    Forrás (átalakított recept): https://www.turntablekitchen.com/recipes/lavender-latte-wake-me-up/

    magyar