Csúcsteljesítményű csapatmunka és a kávé!

Csúcsteljesítményű csapatmunka és a kávé!

  • img

    Csúcsteljesítményű csapatmunka és a kávé!

    Sokakat csak a kávé gondolata bír kihúzni reggel az ágyból, aztán beérnek a munkahelyükre, ami valljuk be nyár közepén elég kiábrándító feladat, és a kollegákkal rituálészerűen (időhúzásképpen, kinek mi) még egy kávét elkortyolgatnak. Ebéd után is lecsúszik egy? Le.    

    via GIPHY

    Ezzel nincs is semmi baj, egyrészt közösségi program, megszokás, finom is, másrészt pedig a legújabb kutatások szerint még hasznodra is válhat a munkavégzés során.

    Amerikai kutatók tesztelték a kávé csapatmunkában, illetve a gondolkodásban szerepet játszó élettani hatásait. Egyetemisták egy csoportjával a feladat előtt itattak egy jó feketét, a másik felükkel pedig csak a kísérlet végén. 15 percig kellett beszélgetniük különböző vitatható témákról, majd értékelniük kellett egymás és a saját teljesítményüket is. Akik a kísérlet elején fogyasztották el a kávéjukat, összességében sokkal pozitívabban nyilatkoztak a feladatról, mint azok, akik nem.  

    via GIPHY

    A kísérletet megismételték úgy is, hogy minden résztvevő egyszerre ivott kávét, viszont a szereplők egyik fele csökkentett koffein tartalmút. Az eredmény az előzőhöz hasonlóan ugyanaz lett: a rendes kávét fogyasztók sokkal koncentráltabbak, sziporkázóbbak és interaktívabbak voltak.

    A kísérlet tehát azt bizonyítja, hogy a koffeintől valóban villámként cikáznak a hasznosabbnál hasznosabb gondolatok, sokkal produktívabb leszel, és ez a hozzáállás ösztönzőleg hat a csapatod többi tagjára is.

    Ha a mennyiség mellett a minőségre is szeretnél odafigyelni, válassz a  Bravos termékei közül! Egy jégkockával és kis tejjel bármelyiket feldobhatod, hogy felfrissítsd magad a hőségben!  

     

    Forrás

    magyar