Diókrémes kávés süti
-
Diókrémes kávés süti
Ha egy kis édességre vágysz, és van otthon pár marék diód, semmiképp ne hagyd ki ezt a fantasztikus süteményt!
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- kb. 1,5–2 evőkanálnyi liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg dió darálva
- 15 dkg dió darabokban
- kevés rumaroma
- 25 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 teáskanál instant kávépor
- 4 evőkanál tej
- víz
- 1 dl feketekávé
- 20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Tészta:
Verjünk habot a tojásfehérjékből, majd keverjük el benne a tojássárgájákat és 15 dkg cukrot! Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a darált diót, majd keverjük a habhoz! Ezután oszlassuk el egy tepsin, és irány a sütő! (Tűvel ellenőrizhetjük az állagát.)
Krém:
Keverjük habosra a 2 tojássárgáját és 20 dkg porcukrot! Öntsük a tejhez a kávét és a vaníliás cukrot, majd ezt adjuk hozzá a porcukros tojássárgájához! Ezt a masszát keverjük össze a vajjal és a darabos dióval!
Ha elkészült a tészta, a tetejére pakoljuk rá a kapott krémet, és száműzzük a hűtőbe! Amíg hűl, addig olvasszuk fel a csokit egy evőkanál vajjal, és kenjük be vele a süti tetejét! Ezután ismét hagyjuk kicsit dermedni a hűtőben!
Jó étvágyat! :)
magyar