Egyszerű és mutatós kávétorta
-
Egyszerű és mutatós kávétorta
Imádsz sütni? Meglepnéd szeretteidet egy finom tortával? Egyszerű, de nagyszerű receptet keresel, ráadásul nem bánod, ha kerül bele egy kis kávé is? Ez nem egy tiramisu recept lesz, hanem egy levegős tésztájú, eszpresszókrémes torta! Próbáld ki, nem bánod meg!
Hozzávalók:
Tésztához:- 4 tojás
- 160 g cukor
- 1 tk. só
- 1 tk. vaníliapaszta vagy vaníliaaroma
- 60 ml kávé
- 30 g olvasztott vaj
- 125 g liszt
- 25 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk. sütőpor
Krémhez:- 3 tojásfehérje
- 140 g cukor
- 200 g hideg vaj
Tetejére: apróra vágott mogyoró ízlés szerintÖsszeállítás:
Kezdjük a tésztával! Keverjük robotgéppel krémesre a 4 egész tojást, cukrot, sót és vaníliaaromát (kb. 8 perc alatt). Öntsük hozzá a kávét és az olvasztott, kihűlt vajat, majd még egyet keverjünk a masszán. Adjuk hozzá a lisztet, kakaóport, sütőport, majd dolgozzuk csomómentesre a tésztát, öntsük tapadásmentes tortaformába, és süssük 45-50 percet 170 fokon.
Míg sül a tészta, vízgőz felett olvasszuk fel a tojásfehérjében a cukrot, majd robotgéppel kezdjük el habbá verni. Közben fokozatosan, részletekben hozzákeverjük a hideg vajat és 3 evőkanál eszpresszót. A krém akkor lesz jó, ha eléri a kenhető, lágy állagot. Ezt a megsült tészta tetejére simítjuk, és apróra vágott mogyoróval díszítjük tortánk tetejét.
Videón az elkészítés
magyar