Ételek, melyek megszépítik ősszel a bőrödet

Ételek, melyek megszépítik ősszel a bőrödet

  • img

    Ételek, melyek megszépítik ősszel a bőrödet

    Fontos számodra bőröd egészsége, és a hidegben különösen ügyelsz ápoltságára, hidratáltságára? Ezt nagyon jól teszed, de a csodaszerek helyett inkább nézz szét otthon és a zöldségesnél! Rengeteg olyan ételnek van ősszel a szezonja, melyek csodát tesznek a bőröddel. Hogy melyek is ezek? Nézzük csak!

    Dió

    Kozmetikai termékek közkedvelt alapanyaga, hogy miért? A dió E-vitaminban gazdag, ezáltal védi bőrödet az oxidatív sejtkárosodástól, így a hidegtől és a káros UV-sugárzástól is, ráadásul memóriád javításában is szerepet játszik.

    Tökmag

    Nem árt olykor egy marék tökmagot elropogtatni, hiszen rengeteg cinket tartalmaz, ezáltal pedig elősegíti bőrsejtjeid megújulását.

    Sütőtök, édesburgonya

    Béta-karotin tartalmukkal szembeszállnak a szervezetben található gyulladásokkal, továbbá szabályozzák a bőr faggyútermelését. Nem tudod, hogyan készítsd el őket? Az édesburgonya kiváló köretként, de akár magában is. A sütőtök sütve és krémlevesként is mennyei, de a mi személyes kedvencünk a Pumpkin Spice Latte, melyet könnyedén elkészíthetsz otthon, Bravos kávédból.

    Chia mag

    Biztosan hallottál már számos jótékony hatásáról, ugyanis számos fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, de mindezen felül antioxidáns hatásának köszönhetően lelassítja a bőr öregedését is. Kedvet kaptál hozzá? Próbáld ki chia magos kávépudingunkat!

    Alma

    Minden nap egy alma az orvost tényleg távol tartja! Számos tápanyagot, vitamint és rostot vihetsz be szervezetbe, ha tízóraira vagy uzsonnára elmajszolsz egy-egy almát. Amellett, hogy tonizálja bőröd, tisztítja bélfalaidat, továbbá serkenti emésztésedet is. Ráadásul sütiben, gyümölcslevesben is megállja a helyét.

    És a lényeg, mi a helyzet a kávéval, reggeljeink megmentőjével?

    A víz mindennek az alapja, mivel optimális vízfogyasztás esetén nem kell aggódnunk a méreganyagok megtelepedése miatt. Ezért is javasoljuk, hogy hidegebb időben válaszd a Bravos 3in1 változatát, hiszen míg a hatás megmarad, a folyadékbeviteledet is megdobhatod vele: oldd fel a tasak tartalmát egy bögre forró vízben, és élvezd a megújult, most még finomabb ízeket!

    Források: 1, 2

    magyar