Három gyümölcsös kávékülönlegesség
-
Három gyümölcsös kávékülönlegesség
A csodálatos, sugárzó nyári hónapok nem telhetnek el anélkül, hogy néha valami extrát csempésznél reggeledbe, így hát turbózd fel valami ínycsiklandó, fenséges gyümölccsel kedvenc kávédat! Már játszottál a gyümölcsös reggeli serkentő gondolatával? Itt az ideje, hogy megvalósítsd legmerészebb gasztroálmaidat, és olyan italt készíts magadnak, amit soha el nem felejtesz! Válassz és kezdj is hozzá!
Jeges-banános kávéshake
Amire szükséged lesz:
- 50 ml Bravos eszpresszó,
- egy érett, felszeletelt banán,
- fél kiskanál fahéj,
- 2 kiskanál méz (ízlésfüggő),
- jégkocka,
- 2 dl tej,
- tejszínhab,
- csokoládéforgács (opcionális),
- csokoládéöntet.
- kb. 350 ml nagyságú pohár.
Így készítsd el:
Keverd össze a kávét, banánt, tejet és mézet, amíg el nem elegyednek egymással, majd öntsd bele egy magas falú pohárba az így kapott italt, és tegyél bele jégkockát. Nyomj a tetejére tejszínhabot, majd erre jöhet a csokoládéforgács és csokoládéöntet. Már fogyaszthatod is, egészségedre! J
Epres kávé
Amire szükséged lesz:
- Eper,
- egy gombóc eper- vagy vaníliafagyi,
- 1 kiskanál fahéj,
- jégkocka,
- 40 ml Bravos eszpresszó,
- kb. 150 ml nagyságú pohár.
Így készítsd el:
Szeleteld fel az epreket, és öntsd bele őket egy kb. 150 ml űrtartalmú pohár aljába. Ezután tedd rá a gombóc eper- vagy vaníliafagyit, közben pedig készítsd el a Bravos eszpresszó kávét. Ha kész, keverj hozzá fahéjat, majd öntsd rá az eddigi hozzávalókra, illetve adj hozzá jégkockát. Végezetül díszítsd az italodat eperdarabkákkal. Nem is volt bonyolult, igaz?
Csokis-málnás jegeskávé
Amire szükséged lesz:
- Jégkocka,
- 6-7 db málna,
- 200 ml tej,
- 100 ml Bravos eszpresszó,
- csokoládéreszelék,
- 1 ek cukor,
- tejszínhab,
- kb. 350 ml nagyságú pohár.
Így készítsd el:
Nyomkodd össze a málnát és cukrot egy kisebb tálban, majd miután megkaptad a masszát, főzd le a kávét, és keverd össze a péppel. Ezután töltsd ki az így kapott italt egy pohárba, önts rá tejet, tegyél bele jégkockát, majd nyomj rá tejszínhabot. Díszíts csokoládéreszelékkel és pár szem málnával, majd készülj a mennyei ízvilágra!
magyar