Hűsítő kávés desszertek a forró augusztusi napokra
-
Hűsítő kávés desszertek a forró augusztusi napokra
A kávé iránti rajongásunkat már számtalanszor kifejtettük. Most két olyan klasszikus nyári frissítőt hoztunk, amit a kávé serkentő erejével bolondítottunk meg: fagylalt és jégkása. És a végeredmény? Bombasztikus!
Kávés fagylalt mandulával
- 3 evőkanál Bravos Classic instant kávé
- 20 dkg sűrített tej
- 6 dl tejszín
- mandula (opcionális)
Nagyon kevés vízben oldjuk fel az instant kávét, majd adjuk a sűrített tejhez és keverjük el. A hideg tejszínt öntsük egy keverőtálba, adjuk hozzá a kávés sűrített tejet, és habverővel néhány perc alatt verjük szép habosra, krémesre. (Itt bele is kerülhet a mandula.) Lezárható műanyag edénybe rakjuk, és a fagyasztóba tesszük legalább 3 órára – vagy egész éjszakára.
Kávés jégkása (2 adag)
- 5 dl víz
- 2-3 ek. cukor
- 3 dl frissen főzött Bravos Espresso kávé
- 1 narancs vagy citrom leve (opcionális)
A frissen lefőzött kávéban hagyjuk feloldódni a cukrot, aztán higítsuk vízzel! (Ezen a ponton, ha szeretnénk, hozzáadhatjuk a citrom- vagy narancs levét.) Egy lapos, műanyag edénybe öntjük, és a mélyhűtőbe tesszük. Kb. 20 perc múlva, amikor már elkezd fagyni, villával átkeverjük, majd visszatesszük. 1 órán keresztül 15 percenként átkeverjük, amíg kásás nem lesz. A kását ezután poharakba kanalazva kínáljuk.
Jó hűsölést kívánunk!
magyar