Így készülj a fesztiválszezonra!

Így készülj a fesztiválszezonra!

 • img

  Így készülj a fesztiválszezonra!

  Idén is jobbnál jobb előadókkal készülnek a hazai fesztiválok, te melyiket szemelted ki magadnak? Akár a soproni erdőben, akár a magyar tenger partján vagy a debreceni lankán fogsz idén önfeledten szórakozni, nem árt néhány dologra előre felkészülni, hogy a fesztiválon tényleg már csak a szórakozásé legyen a főszerep!

  Kivel fogsz idén fesztiválozni?

  A jó társaság a fesztivál legfontosabb követelménye. Nyilván az ember olyan emberekkel szervez közös programot, akikkel megtalálja a közös hangot, de a fesztiválok esetében olyan barátokra van szükség, akikben tényleg megbízol! Hiszen ilyenkor a bulizás és nagy ivászatok mellett fontos, hogy ki tudjátok segíteni egymást a bajban, vagy ne veszítsétek el egymást az óriási tömegben. Van 2 barátod, akivel szívesen mennétek idén valamelyik nagy nyári fesztiválra? Vásárolj Bravos 3in1 kávét, és nyerj 3 fős bérletet! Részletek itt vagy a videóban:

  Fesztiválbelépő és a piszkos anyagiak

  Ha nincs olyan szerencséd, hogy kedvenc fesztiválodra nyertél bérletet, gondoskodj időben a belépőről! Ezzel rengeteg pénzt megspórolhatsz. Apropó, költségek. A fesztivál egyéb kiadásaira is érdemes mihamarabb felkészülni, akár már hónapokkal előbb elkezdhetsz félre rakni egy keveset, így nem lesz olyan megterhelő egyben kifizetni a bérletet, szállást, utazást, étkezést stb. Figyelem, a legtöbb hazai fesztiválon nincs már készpénzes fizetési lehetőség! Ezért mindenképp vigyél magaddal PayPassos bankkártyát, vagy töltsd fel az erre a célra szolgáló fesztiválkártyádat mielőbb a kívánt kerettel!

  Az utazás és a szállás megszervezése

  Időben kell gondoskodnod a szállásfoglalásról is, ugyanis ha nem szeretnél sátrazni, a legjobb apartmanokat, szobákat nagyon hamar lefoglalják a fesztiválozók. Érdemes megbeszélni a barátaiddal, hogy ki milyen szálláshelyet preferál, mennyi pénzt szán egy éjszakára, és mielőbb kiválasztani a mindenki igényét kielégítő szállást. A fesztiválra történő eljutást is meg kell szerveznetek, ha általában nagyobb csomaggal vágtok neki az útnak, érdemes autóval vagy telekocsival utazni, de ha a tömegközlekedést választod, a vonat- és buszjegyet is megveheted előre, hogy tuti a kiszemelt járaton legyen helyed!

  Készülj fel az időjárás-változásra!

  Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor leszakad az ég egy szabadtéri fesztiválon, és percek alatt sártengerré alakul a helyszín. Ilyenkor a flip-flop papucsok nem a legjobb barátaid, érdemes ezért egyrészt tájékozódni a várható időjárásról, másrészt vésztartaléknak bekészíteni egy vízhatlan, zárt cipőt (extrém rossz idő esetén gumicsizmát). Egy melegebb pulcsi is kerüljön a bőröndbe, valamint bikini, sapka vagy szalmakalap, napszemüveg és esőkabát is.

  Minden egyéb, ami hasznos lehet

  Álljon itt egy gyors lista, ezeket ne hagyd otthon:

  • személyi igazolvány
  • belépőjegy (voucher)
  • naptej
  • szúnyog- és kullancsriasztó
  • higiéniás kellékek (zsebkendő, kézfertőtlenítő)
  • sebtapasz
  • gyógyszerek (fejfájás-csillapító, allergiagyógyszer)
    

  Következő blogbejegyzésünkben eláruljuk, hogyan hozhatod ki magadból a maximumot a fesztiválokon! Szuper bulikat kívánunk!

   

  magyar