Így készülj a fesztiválszezonra!

Így készülj a fesztiválszezonra!

  • img

    Így készülj a fesztiválszezonra!

    Idén is jobbnál jobb előadókkal készülnek a hazai fesztiválok, te melyiket szemelted ki magadnak? Akár a soproni erdőben, akár a magyar tenger partján vagy a debreceni lankán fogsz idén önfeledten szórakozni, nem árt néhány dologra előre felkészülni, hogy a fesztiválon tényleg már csak a szórakozásé legyen a főszerep!

    Kivel fogsz idén fesztiválozni?

    A jó társaság a fesztivál legfontosabb követelménye. Nyilván az ember olyan emberekkel szervez közös programot, akikkel megtalálja a közös hangot, de a fesztiválok esetében olyan barátokra van szükség, akikben tényleg megbízol! Hiszen ilyenkor a bulizás és nagy ivászatok mellett fontos, hogy ki tudjátok segíteni egymást a bajban, vagy ne veszítsétek el egymást az óriási tömegben. Van 2 barátod, akivel szívesen mennétek idén valamelyik nagy nyári fesztiválra? Vásárolj Bravos 3in1 kávét, és nyerj 3 fős bérletet! Részletek itt vagy a videóban:

    Fesztiválbelépő és a piszkos anyagiak

    Ha nincs olyan szerencséd, hogy kedvenc fesztiválodra nyertél bérletet, gondoskodj időben a belépőről! Ezzel rengeteg pénzt megspórolhatsz. Apropó, költségek. A fesztivál egyéb kiadásaira is érdemes mihamarabb felkészülni, akár már hónapokkal előbb elkezdhetsz félre rakni egy keveset, így nem lesz olyan megterhelő egyben kifizetni a bérletet, szállást, utazást, étkezést stb. Figyelem, a legtöbb hazai fesztiválon nincs már készpénzes fizetési lehetőség! Ezért mindenképp vigyél magaddal PayPassos bankkártyát, vagy töltsd fel az erre a célra szolgáló fesztiválkártyádat mielőbb a kívánt kerettel!

    Az utazás és a szállás megszervezése

    Időben kell gondoskodnod a szállásfoglalásról is, ugyanis ha nem szeretnél sátrazni, a legjobb apartmanokat, szobákat nagyon hamar lefoglalják a fesztiválozók. Érdemes megbeszélni a barátaiddal, hogy ki milyen szálláshelyet preferál, mennyi pénzt szán egy éjszakára, és mielőbb kiválasztani a mindenki igényét kielégítő szállást. A fesztiválra történő eljutást is meg kell szerveznetek, ha általában nagyobb csomaggal vágtok neki az útnak, érdemes autóval vagy telekocsival utazni, de ha a tömegközlekedést választod, a vonat- és buszjegyet is megveheted előre, hogy tuti a kiszemelt járaton legyen helyed!

    Készülj fel az időjárás-változásra!

    Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor leszakad az ég egy szabadtéri fesztiválon, és percek alatt sártengerré alakul a helyszín. Ilyenkor a flip-flop papucsok nem a legjobb barátaid, érdemes ezért egyrészt tájékozódni a várható időjárásról, másrészt vésztartaléknak bekészíteni egy vízhatlan, zárt cipőt (extrém rossz idő esetén gumicsizmát). Egy melegebb pulcsi is kerüljön a bőröndbe, valamint bikini, sapka vagy szalmakalap, napszemüveg és esőkabát is.

    Minden egyéb, ami hasznos lehet

    Álljon itt egy gyors lista, ezeket ne hagyd otthon:

    • személyi igazolvány
    • belépőjegy (voucher)
    • naptej
    • szúnyog- és kullancsriasztó
    • higiéniás kellékek (zsebkendő, kézfertőtlenítő)
    • sebtapasz
    • gyógyszerek (fejfájás-csillapító, allergiagyógyszer)
       

    Következő blogbejegyzésünkben eláruljuk, hogyan hozhatod ki magadból a maximumot a fesztiválokon! Szuper bulikat kívánunk!

     

    magyar