Így legyen stresszmentes az évvége!

Így legyen stresszmentes az évvége!

  • img

    Így legyen stresszmentes az évvége!

    Imádod a karácsonyi dallamokat, de nem lépten-nyomon? Odavagy a finom ünnepi ételekért, de nem a konyhában eltöltött hosszú, izzasztó órákért? Szereted a rendet, de a maratoni nagytakarításokat inkább átugranád? Hát igen. Imádjuk a karácsonyt és a szilvesztert, de van benne némi stresszforrás. Mutatjuk, hogyan éld meg csodálatosan ezeket a napokat is!

     

    Ha az utolsó pillanatra hagytad az ajándékbeszerzést

    Az utolsó pillanatos plázakörutat mi nem javasoljuk, de ha türelmes vagy és nem zavar a tömeg, vesd bele magad az ajándékkeresésbe egy nagyobb áruházban, ahol nagyobb eséllyel találsz különböző stílusú és árkategóriájú ajándékot is.

    Ha azonban inkább a kényelem híve vagy, de valahogy lemaradtál az online beszerzésről, támogass pénzzel vagy adománnyal egy alapítványt az ajándékozottad nevében! Hidd el, az egyik legmeghatóbb ajándék lesz!

     

    Ha nálad lesz a vacsora szenteste

    Szerencsés vagy, mert annak ellenére, hogy puccba kell vágnod a lakást, mindenki arra fog emlékezni legalább egy évig, hogy mennyire szuper estét töltött nálad a család! Minimalizáld a szenteste napján elkészítendő fogások számát! Szólj a családnak, hogy mindenki vállaljon be valamilyen apróságot, például köretet, desszertet vagy salátát.

     

    Ha sok gyereket kell egyszerre lekötnöd

    Szerelkezz fel társasjátékokkal! Próbálj olyan játékokat előkészíteni, melyek nem a leghangosabbak – hiszen amúgy is nagy lesz az alapzaj. Kisebbeknek mesekönyveket vagy fényképalbumot is elővehetsz, imádni fogják. Érdemes kijelölni egy helyet, ahol a kicsik játszhatnak, ez azért is fontos, nehogy a nagy játék hevében magukra döntsék a karácsonyfát, vagy lerántsák az abroszt a megterített asztalról. Ha túlpörögnének a gyerkőcök, készíts nekik egy finom forró csokit vagy kakaót, díszítsd őket tippjeinkkel! A felnőtteknek szervírozz kávét!

     

    Ha sok utazás vár rád

    Ha sok helyre kell utaznotok az év utolsó hetében, próbáljátok meg összeszervezni az utakat kisebb kirándulásokkal. Egy-egy új hely felfedezése és a friss levegő elfeledteti a hosszú, kényelmetlen utat. Készíts útvonaltervet, hogy logikus sorrendben látogassátok végig a rokonságot. Az autóba, csomagodba ne felejts el melegebb holmikat, pokrócot, egy termosz forró kávét és vizet csomagolni, ha pedig nagyon elővigyázatos vagy, egy kevés kekszet, müzliszeletet is magaddal vihetsz.

     

    Ha nálad lesz a szilveszteri buli (is)!

    Szilveszterkor pláne érvényes a batyus bulizás: mindenki hozzon magával valami olyat, amit szeret, lehetőleg annyi fővel számolva, ahányan lesztek! Beszéljétek meg előre, ki milyen innivalót szeret, hogy legyen választási lehetőség. Készülj fel zenével, például készíts egy, a meghívottak számára nyilvános Spotify listát, ahová mindenki elmentheti a kedvenc zenéit! A bútorokat told a fal mellé, a kedvenc és féltett tárgyaidat rakd el védett helyre. Előre nem érdemes nagytakarítani, utána viszont érdemes pár vendéget befogni – isteni kávéillatért és reggeliért cserébe. ;)

    magyar