Jégkása variációk
-
Jégkása variációk
Tombol a nyár, szervezetünk pedig strandért és fincsi hűsítőkért kiált! Ha a dolgos hétköznapokba nem is fér bele a pancsolás, ne csüggedj, mert ínycsiklandó jégkásáinkkal azonnal a tengerparton fogod érezni magad. A finomság pár perc alatt megvan, amit nyújt, az pedig felbecsülhetetlen. Láss is neki!
Kávés granita - az olasz frissítő
Az olaszok tudják, hogyan lehet a meleg ellen küzdeni, hiszen a forróság náluk gyakori vendég. Érezd magad te is Szicíliában ezzel a gusztusos itallal.
Erre lesz szükséged hozzá:
- 4 adag Bravos kávé/ 4 csapott ek Bravos instant kávé
- 5 dl víz
- 2 ek cukor
- fél vaníliarúd
- 1,5 dl habtejszín
Így készítsd el:
- Add hozzá a kávéhoz a cukrot, keverd el alaposan, majd tedd félre kihűlni. Instant kávé esetén is tedd meg ezt a lépést, keverd el kb. 4 ek forró vízzel, hogy feloldódjon a kávépor, majd add hozzá az 5 dl hideg vizet.
- Tedd egy laposabb műanyag edénybe az így kapott kávét, rakd be a mélyhűtőbe, majd 1 óra múlva vedd ki, tördeld össze villával és keverd meg, ezután ismét tedd vissza a mélyhűtőbe. A későbbiekben tedd meg ezt még 3-4 alkalommal. Az egyszerűség kedvéért beletöltheted a cukrozott kávét jégkockatartóba, miután megfagyott, turmixgéppel vagy robotgéppel ledarálhatod, így egyszerűbben megkapod a kívánt állagot.
- Vágd félbe a vaníliarudat, kapard ki belőle a magjait, majd add hozzá a behűtött habtejszínhez. Verd fel a keveréket habverővel! A kávés jégkását kanalazd poharakba, és mehet is rá a vaníliás tejszínhab. Élvezd a mennyei ízhatást!
Narancsos-kávés jégkása - frissítés és vitaminpótlás egyszerre
A jeges desszertekből sosem elég! Így született meg ez a narancsos-kávés finomság is, hiszen ki tudna ellenállni egy ilyen kombinációnak? Mi biztosan nem!
Erre lesz szükséged hozzá:
- fél dl narancslikőr
- 1 narancs leve
- 3 dl Bravos kávé
- 1 dl víz
- 2-3 ek cukor
Így készítsd el:
- Forrald össze a vizet, a cukrot és a likőrt, facsard hozzá a narancs levét, majd öntsd hozzá a lefőtt kávét. Ezután keress egy lapos műanyag edényt, és öntsd hozzá a kapott egyveleget.
- Tedd be a mélyhűtőbe, 1 óra múlva vedd ki, tördeld össze villával és keverd meg, ezután ismét tedd vissza a mélyhűtőbe. A későbbiekben tedd meg ezt még 3-4 alkalommal, amíg kásás nem lesz. Kínáld a finomságot poharakba szedve. Egs!
Citromos-kávés jégkása - frissülj fel a citrus erejével
Ez a jeges csoda akkor a legjobb, ha a barátaiddal közösen fogyasztod, így érdemes megvárni a munkaidő végét, és összeülni egy csacsogásra. Jó jégkása szürcsölgetést!
Erre lesz szükséged hozzá:
- 4 citrom
- 12,5 dl víz
- 26 dkg cukor
- 4 ek Bravos instant kávé
Így készítsd el:
- Készítsd el a kávét: forrald kb. 5 percig a 7,5 dl vizet 6 dkg cukorral és az instant kávéporral.
- Készítsd el a cukorszirupot: itt 5 dl vízre lesz szükséged 20 dkg cukorral, szintén 5 percig forrald össze őket. Ezután reszelj le 2 tk citromhéjat, illetve facsarj ki a citromokból kb. 1,5 dl citromlét, és öntsd a cukorszirupba.
- Miután kihűltek az egyvelegek, tedd be őket a mélyhűtőbe két külön lapos műanyag edénybe, 1 óra múlva vedd ki, tördeld össze villával és keverd meg mindkét adagot, ezután ismét tedd vissza a mélyhűtőbe a jégkásákat. A későbbiekben tedd meg ezt még 3-4 alkalommal.
- A kétféle jégkását váltogatva töltsd ki hosszú falú poharakba, és induljon a délután/este!
magyar