Meglepő felhasználási módok: a kávé az új, titkos szépségfegyvered!

Meglepő felhasználási módok: a kávé az új, titkos szépségfegyvered!

  • img

    Meglepő felhasználási módok: a kávé az új, titkos szépségfegyvered!

    Felkelsz: egyik kezeddel még az ébresztőórát nyomod ki, míg a másik már a kávégépen matat? Eszedbe jutott valaha, hogy a kávé nemcsak az agyadat, de a testedet is felélénkítheti? Most adunk pár tippet, hogyan építsd be a mindennapos bőr- és hajápolási rutinodba ezt a természetes koffeinbombát!

     

    A ragyogó bőrhöz vezető út kávézaccon át vezet

    A tükörből visszaköszönő püffedt arcú, sötét szem alatti karikákkal tarkított önarckép sokak reggelét teszi nehezebbé. A kávé remek megoldást kínál ezen probléma kiküszöbölésére. Miután lefőtt a kávé, tedd félre hűlni a zaccot! A kihűlt kávézaccot vidd fel a szem alatti területre és a szemhéjadra, majd 20 perc elteltével öblítsd le hideg vízzel! Ha a krémesebb állagot jobban kedveled, keverd össze a zaccot két evőkanál natúr joghurttal! A teljes regenerálódás jegyében relaxáló fürdőzés közben is alkalmazhatod ezt a kis szertartást.

    Azonban nemcsak az arcbőröd élénkítésére, de a testeden megbúvó narancsbőr eltüntetésére is jótékony hatással bír az antioxidánsban gazdag fekete ital. A kávés bőrradírt bemasszírozva a kényes területekre, hámlaszt, fokozza a vérkeringést, a kollagéntermelést, és mérsékeli a cellulóz képződését. A recept hétköznapi hozzávalókból áll, egyszerűen elkészíthető:

    • 3 púpos evőkanál őrölt kávé/lefőzött zacc,
    • 2-3 evőkanál növényi eredetű olaj,
    • 2-3 evőkanál méz.

     

    Sosem volt még ennyire olcsó a hajfestés

    Ha még nem lenne elég a kávé jótékony hatását soroló praktikákból, a hajunkon is kitűnő szolgálatot tesz. A fakó, durva tapintású frizurából pillanatok alatt selymes, gesztenyebarna hajat varázsol egy gyors hajmosás alatt. Csak annyi a dolgod, hogy 1-2 teáskanál őrölt kávét összekeversz egy maroknyi balzsammal, és a hajadon hagyod legalább 5 percig. Mosd le almaecetes vízzel, hogy tartósítsd a kapott színt! 

    magyar