Menta, karamell, mogyoróvaj… apró trükkök, finomabb kávék

Menta, karamell, mogyoróvaj… apró trükkök, finomabb kávék

  • img

    Menta, karamell, mogyoróvaj… apró trükkök, finomabb kávék

    Imádjuk az őszt, igazi csodákat tartogat mindennap, elővehetjük kedvenc kötött pulcsinkat, élvezhetjük a gyönyörű és változó természetet, de ami a legfontosabb, indulhat a kísérletezés a fincsi forró kávékkal! Biztos te is keresed mindig a módját, hogy hogyan dobhatnád fel az ízélményt még jobban, hát akkor most jó helyen jársz, hiszen 8 féle módot mutatunk, melyek segítségével felejthetetlen kávézásban lesz részed. Nézzük csak:

    1. Menta és csoki

    2,5 dl tejre, 225 g darabkákra tört csokira és 1 tk. mentaaromára lesz szükséged. Öntsd össze a finomságokat a már lefőzött kávéval, és élvezd a mennyei ízharmóniát!

    2. Éljen a narancs!

    2,5 dl tejjel, 0,5 ek. cukorral, 0,5 ek. reszelt narancshéjjal és 55 g étcsoki darabkákkal összeöntött kávéval kapod meg a varázsitalt.

    3. Aztec kávé

    Önts össze 2,5 dl tejet, 140 g feldarabolt étcsokoládét, ¼ tk. fahéjat és egy kis csipet őrölt cayenne paprikát a kávéval, majd engedd át magad a földöntúli élményeknek.

    via GIPHY

    4. Elő a mogyoróvajjal!

    2,5 dl tej, 115 g tejszín, 100 g feldarabolt tejcsoki, 55 g mogyoróvaj, a lefőzött kávé, és ta-dam, kész a csoda!

    5. Pumpkin Spice

    Úgy gondoljuk, hogy nem kell bemutatnunk ezt a darabot. 1 tk. méz, 1 tk. Pumpkin Spice fűszerkeverék (így készítsd el otthon), 1,5 dl tej és 1 tk. főtt sütőtök kerül a kávédba, és ezzel elhozza neked a hamisítatlan őszi hangulatot.

    6. Nutella

    2,5 dl tej, 2 ek. Nutella, 1 tk. kakaó és egy csipet só. Mindössze ezeket az összetevőket kell a kávédhoz öntened, aztán percekig mámoros élményben lesz részed.

    via GIPHY

    7. Karamellel isteni!

    1,25 ml tej, 140 g, 55 g tejszín és 3 ek. karamell öntet a kávédhoz, és minden aggodalmad elillan, miközben ezt a csodát szürcsölöd.

    8. Ír módra

    2,5 dl tejet, 225 g csokit és némi (vagy pontosan 60 ml) Bailey’s-t kell összeöntened a kávéddal, és készülhetsz is az ír hangulatra.

     

    Forrás

    magyar