Mutatós ajándék: ízesített kávéskanalak

Mutatós ajándék: ízesített kávéskanalak

  • img

    Mutatós ajándék: ízesített kávéskanalak

    Lassan érkezik az év egyik legcsodálatosabb ünnepe, a karácsony. Tudod, milyen ajándéknak örülnek szeretteink a legjobban? Amit szívből készítünk! Mutatunk egy egyszerű, finom és mutatós ötletet, amivel az egész családot leveszed a lábáról!

    A forró italok mindig összehozzák az embereket, így most adunk egy kis segítséget, hogy hogyan csinálj otthon ízesített kanalakat, amik az ünnepeken kívül bulis péntek este vagy lustálkodós délutánokon is megállják a helyüket! A csomagolás pedig rád van bízva, tedd minél személyesebbé! ;)

    Ezek a mártott kanalak könnyen felolvadnak majd forró Bravos kávédban, így téve minden egyes kortyot még különlegesebbé. A különböző ízkombinációkkal pedig elérheted, hogy karácsonyi hangulatot idézzenek, így még szebb lesz ez a pár nap, amikor együtt lesz a család. Láss is hozzá!

    Amire szükséged lesz:

    Bevonat:

    • Olvasztott tejcsoki,
    • olvasztott étcsoki,
    • karamell.

    Feltét:

    • Borsmenta cukorkák,
    • mentás csoki darabkák,
    • fahéj darabkák,
    • fehér/tejcsoki darabkák,
    • karamella darabkák,
    • tengeri só.

     

    Melegítsd fel mikróban a csokit (ét vagy tej) egy kis tálban körülbelül 30 mp-ig (figyelj, nehogy megégjen), majd vedd ki és keverd meg, utána tedd be újra 10-30 mp-ig, míg teljesen fel nem olvad.

    Ha karamellel szeretnéd befedni kanalaidat, tegyél egy edénybe cukrot (12.5 dkg) és vizet (2 ek). Kezdd el közepes lángon melegíteni, míg a cukor meg nem olvad, majd vedd magasabbra a hőfokot. A kapott masszát nem kell kevergetni, elég, ha néha megmozgatod a fazekat/serpenyőt. Ha elérte a keverék a sötétbarnás színt, vedd le a tűzről, és adj hozzá 75 ml habtejszínt és 2.5 dkg vajat. Tedd vissza a tűzhelyre, majd alacsony hőfokon kevergesd, míg el nem vegyülnek a hozzávalók.

    Miután elkészültél, mártsd a kanalat (lehet fából vagy fémből készült darab is) a csokiba/karamellbe. Ha alaposan befedted a kanalakat a bevonattal, tedd őket zsírpapírra, és szórd meg opcionálisan a kiválasztott feltéttel.

    Pár kombináció, ha elakadnál:

    • Tejcsoki mentás csoki darabkákkal,
    • karamell egy csipet tengeri sóval,
    • tejcsoki fehér csoki darabkákkal,
    • fehér csoki fahéj darabkákkal,
    • fehér csoki mentás cukorkával,
    • tejcsoki karamella darabkákkal.

     

    Ha ajándéknak tervezed, várd meg, míg kihűl, végy kis műanyag tasakokat, csomagold be őket és köss rájuk egy masnit. Ha pedig egyedi csomagolást terveztél, ne gátoljon meg semmi! :)

    Források: 1, 2

    magyar