Tüntesd el a narancsbőrt kávéval!

Tüntesd el a narancsbőrt kávéval!

  • img

    Tüntesd el a narancsbőrt kávéval!

    A narancsbőr szempontjából a nyár a legkritikusabb időszak, de ha fel szeretnénk venni a kesztyűt ellene, egész évben oda kell figyelnünk testünkre. Vannak alapszabályok, amiket be kell tartanunk, de szerencsére a kedvenc kávénkat is segítségül hívhatjuk az apró gödröcskék eltűntetésére. Nézzük, mit kell tenned!

    Először is vegyük sorra a három legfontosabb dolgot, amivel megelőzheted vagy kezelheted a narancsbőrt:

    1. Igyál sok vizet!
    2. Le a káros szenvedélyekkel! Cigaretta, alkohol, cukros ételek…
    3. Mozogj rendszeresen!


    Hogy jön a képbe a kávé?

    A kávé nagyon erős antioxidáns, ezért nemcsak főzött formájában érdemes felhasználni, hanem a visszamaradó zaccot is célszerű összegyűjteni. A kávé ugyanis stimulálja a testünket, serkenti a véráramlást, megszabadítja a méreganyagoktól a szervezetünket.


    Hogyan használjuk a kávét a narancsbőr ellen?

    Készíts testradírt! A három összetevő: kávézacc (vagy őrölt kávé), kristálycukor és olívaolaj. Kísérletezd ki, melyikből mennyire van szükséged, irányadónak tekints fél csésze kávét, egy evőkanál cukrot és két evőkanál olívaolajat. Ha van turmixgéped, azzal is összedolgozhatod, de tökéletesen összeáll sima kevergetéssel is. A kapott testradírt masszírozd a bőröd mélyebb rétegeibe! Ne ijedj meg, ha piros lesz a bőröd, el fog múlni, de az sem baj, ha a masszázs után kicsit bekrémezed a kezelt felületet. Egy zuhanyzást is beiktathatsz az olajos réteg eltávolítására.


    Miért pont kávé, cukor és olívaolaj?

    A kávé csökkenti a narancsbőrt, serkenti a vérkeringést.
    A cukor megszabadít az elhalt hámsejtektől.
    Az olívaolaj hidratálja, táplálja a bőrt.
     

    Természetesen pusztán a kávés masszázs nem elég a cellulit eltűntetésére, de ha hetente kétszer-háromszor megismételed a műveletet, és kicsit jobban odafigyelsz a testedre, saját szemeddel győződhetsz meg az eredményről: ragyogó, sima és táplált lesz a bőröd!

    Forrás: 1, 2

    magyar