Kávés finomságok a bekuckózós időszakra
-
Kávés finomságok a bekuckózós időszakra
Egyre hamarabb sötétedik, kevesebb programra jut időd és a kedved sem a régi? Ne engedd, hogy az őszi időjárás a hangulatodat is borússá tegye! Pörgesd fel a reggelt vagy a nap bármely pontját egy ínycsiklandó, habos édességlökettel, egy különleges kávéval! Hoztunk neked néhány isteni receptet, mutatjuk!
Csokis mokka
Hozzávalók:
- 50 ml Bravos Espresso lefőzött kávé
- 1 tk kakaópor vagy csokiszirup + 2 ek forró víz
- 1 tk cukor, opcionális
- 150 ml tej
- tejszínhab
Így készítsd el:
Önts rá a kakaóporra vagy szirupra 2 ek forró vizet, majd keverd fel. Ezután mehet az espresso a pohárba, majd adj hozzá ízlésednek megfelelő mennyiségű cukrot. Ezután tejgőzölővel készíts tejhabot, vagy simán melegítsd meg a tejet, és öntsd hozzá a már meglévő egyveleghez. Tejszínhabbal tálald, kellemes feltöltődést!
Borsmenta mokka
Hozzávalók:
- 1 dl frissen lefőzött kávé
- 1 dl tej
- 1 tk kakaópor
- kb ⅛ tk borsmenta aroma
- opcionálisan cukor
- tejszínhab
Így készítsd el:
Ezt a finomságot nagyon egyszerű elkészíteni! Melegítsd meg a tejet, közben öntsd bele a kakaót és borsmenta aromát. Kevergesd, míg egyveleget nem képeznek egymással, majd vegyél elő egy bögrét, öntsd bele a kávét, és add hozzá az ízesített tejet. Édesítsd cukorral és tejszínhabbal. Egs!
Vattacukros kávé
Hozzávalók:
- a kedvenc kávéd édesítés nélkül
- vattacukor opcionális mennyiségben
Így készítsd el:
Először számodra is furcsa a vattacukrot és a kávét együtt olvasni, igaz? Pedig kész csoda, olyan ízhatásban lesz részed, mint még soha! Tartsd egy üres pohár fölé a vattacukrot, majd öntsd le kávéval, és kész is! Ha van időd, a forró, gőzölgő kávé fölött is tarthatod a finomságot, amíg az szépen bele nem olvad az italodba. Ha először csinálsz ilyet, kóstolgasd folyamatosan, hogy mennyi vattacukorral éred el a legtökéletesebb italt.
És persze a felejthetetlen nutellás kávé sem maradhat ki a sorból, a receptet itt találod hozzá.
magyar