Tutorial videók: így készítsd el!

Caffee coretto

Hozzávalók: 30 ml eszpresszó, 20 ml grappa vagy likőr. Öntsd a kávét egy pohárba, majd add hozzá a likőrt/Bailey’s-t, és ízlés szerint ízesítsd cukorral.

Caffee cortado

Hozzávalók: 60 ml tej, 1-2 kávéskanál cukor, 60 ml eszpresszó. Forrald fel a tejet megfelelő mennyiségű cukorral, majd turmixld habosra! Öntsd át egy kávéscsészébe, majd mehet rá a kávé, és csak annyi dolgot van ezután, hogy megvárd, míg kialakulnak a kávé rétegei.

Jeges kávé

A jeges kávé nyilvánvalóan a nyár sztárja! Eredetileg így készítik: a lefőzött eszpresszót jól elkeverik cukorral és egy kevés folyékony tejszínnel, lehűtik, majd jégkockák társaságában hosszú üvegpohárba töltik. Persze egy gombóc fagyi is elfér benne, akár a jégkockák helyett is!
Ha látványosabb jeges kávét szeretnél, akkor egy hosszú üvegpohár szélére csurgass körben csokiszirupot. Tedd a jégkockákat a pohárba, majd öntsd rá a hideg tejet. Ezután öntsd a már kihűlt kávét a pohárba, és élvezd az ízeket és a látványt!

Jeges kávéturmix

Készíts elő 30 ml eszpresszót, 1-2 kávéskanál cukrot, 200 ml hideg tejet, 4-5 db jégkockát és a turmixgépedet. Öntsd a lefőzött kávét a turmixgépbe a hideg tejjel és ízlés szerinti cukorral együtt. Rakd bele a jégkockákat is, és turmixold az egészet addig, amíg jégkásaszerűvé nem válnak a jégkockák!

Melange

Amire szükséged lesz: 2-3 kávéskanál méz, 250 ml habosított tej, 1 adag eszpresszó. Csurgasd a mézet egy magas falú üvegpohár aljára, öntsd a mézre a felhabosított tejet, majd várj 1-2 percet, mialatt a tejhab különválik a tejtől. Lassan öntsd rá a kávét, így a különböző rétegek szépen elkülönülnek egymástól.

Moccacino

Hozzávalók: 60 ml csokoládészirup, 60 ml eszpresszó, 30 ml felgőzölt tej, díszítéshez kakaópor. Öntsd a pohár aljára a csokoládészirupot, add hozzá a frissen lefőzött, meleg kávét, majd a habos, felgőzölt tejet is. Díszítésként kakaóport ajánlunk.

Sós karamellás latte

Hozzávalók: 1 ek. karamell öntet, 1 csipet só, 30 ml eszpresszó, 20 ml habos tej. Csurgasd a karamell öntetet egy megfelelő méretű kávésbögre aljába, és sózd meg. Öntsd rá a frissen főzött kávét, majd add hozzá a felhabosított, meleg tejet is. Az ínyencek díszítsék az elkészült remekmű tetejét karamell- vagy csokisziruppal!