Borús őszi napokra: dobd fel a délutánod egy nutellás lattéval!
-
Borús őszi napokra: dobd fel a délutánod egy nutellás lattéval!
Ha szeretsz kísérletezni a kávéínyencségek terén, és valami nem mindennapi ízélménnyel koronáznád meg a napodat, próbáld ki ezt a nutellás lattét, amit otthon is pillanatok alatt elkészíthetsz!
Az őszi borongós napokat a természet megújulása, kötött pulóvereink elővétele, és a meleg italok szürcsölgetése jellemzi, és könnyen hajlamosak vagyunk otthon vagy munkába temetkezve tölteni napjainkat. Ha úgy érzed, levert vagy, mert búcsút kell intened a meleg napoknak, és egyre több a felhő az égen, akkor sem érdemes csüggedni, hiszen ezek a hónapok is számtalan csodát rejtenek magukban. Ha azonban mégis szükséged van valamire, ami felturbózza a délutánod, ettől a nutellás lattétól garantáltan táncra akarsz majd perdülni!
Ami kell hozzá:
- 180 ml tej,
- 1 ek. nutella,
- ½ tk. vanília szirup (így készíthetsz otthonra többet: 1 ek. vanília kivonat, 200 gr cukor, 200 ml víz),
- 1 nagy csipet só,
- kb. 60 ml lefőzött Bravos kávé,
- tejszínhab.
Így készítsd el:
- Tedd egy lábasba a vizet és a cukrot, majd melegítsd addig, amíg egyveleget nem képez. Kevergesd folyamatosan, nehogy leégjen!
- Add hozzá a vanília aromát, így meg is kaptad a szirupot. Tedd félre kihűlni.
- Végy egy másik tálat, tedd bele a nutellát, a szirupot, a Bravos kávét és a sót, keverd folyamatosan addig, amíg teljesen el nem keverednek egymással a hozzávalók.
- Már csak annyi a dolgod, hogy tejszínhabbal koronázod meg az elkészült italod, melyet díszíthetsz kakaóval is.
magyar