Borús őszi napokra: dobd fel a délutánod egy nutellás lattéval!

Borús őszi napokra: dobd fel a délutánod egy nutellás lattéval!

  • img

    Borús őszi napokra: dobd fel a délutánod egy nutellás lattéval!

    Ha szeretsz kísérletezni a kávéínyencségek terén, és valami nem mindennapi ízélménnyel koronáznád meg a napodat, próbáld ki ezt a nutellás lattét, amit otthon is könnyen és gyorsan elkészíthetsz!

    Az őszi borongós napokat a természet megújulása, kötött pulóvereink elővétele, és a meleg italok szürcsölgetése jellemzi, így hajlamosak vagyunk otthon vagy munkába temetkezve tölteni napjainkat. Ha úgy érzed, levert vagy, mert búcsút kell intened a meleg napoknak, és egyre több a felhő az égen, akkor sem érdemes csüggedni, hiszen ezek a hónapok is számtalan csodát rejtenek magukban. Ha azonban mégis szükséged van valamire, ami felturbózza a délutánod, ettől a nutellás lattétól garantáltan táncra akarsz majd perdülni!

    Ami kell hozzá:

    • 180 ml tej,
    • 1 ek. nutella,
    • ½ tk. vanília szirup (így készíthetsz otthonra többet: 1 ek. vanília kivonat, 200 gr cukor, 200 ml víz),
    • 1 nagy csipet só,
    • kb. 60 ml lefőzött Bravos kávé,
    • kb. 60 ml Patron Tequila XO Café (opcionális),
    • tejszínhab.

     

    Így készítsd el:

    1. Tedd egy lábasba a vizet és a cukrot, majd melegítsd, ameddig egyveleget nem képez. Kevergesd folyamatosan, nehogy leégjen!
    2. Ezután add hozzá a vanília aromát is, így meg is kaptad a szirupot. Tedd félre kihűlni.
    3. Végy egy másik tálat, tedd bele a nutellát, a szirupot, a Bravos kávét és a sót, keverd folyamatosan addig, amíg teljesen el nem keverednek egymással a hozzávalók, majd ha alkoholos verzióra vágysz, itt add hozzá a Patron Tequila XO Café-t.
    4. Már csak annyi a dolgod, hogy tejszínhabbal koronázod meg az elkészült italod, melyet díszíthetsz kakaóval is.

     

    Forrás

    magyar