18 dolog, amiből tudhatod, hogy menthetetlen kávéfüggő vagy

18 dolog, amiből tudhatod, hogy menthetetlen kávéfüggő vagy

  • img

    18 dolog, amiből tudhatod, hogy menthetetlen kávéfüggő vagy

    Az ébresztő hallatán az első napindító gondolatod a kávé körül forog? Délután kettőkor már megállíthatatlanul villog a kávéjelző lelki szemeid előtt? Minden találkozást lehetőségként élsz meg, hogy újra kávézhass? Azt már Te is felismerted, hogy vonzódásod a kávéhoz lehet, hogy szorosabb az átlagosnál, de csak legyintesz a rajongáson, hisz tudod, hogy az univerzumban megannyi más ember is imába foglalja a kávét nap mint nap. De tényleg biztos vagy benne, hogy Te is csak egy hétköznapi koffeinimádó vagy? Ha a következő állítások legalább felénél belepirulsz a felismerésbe, akkor ki kell, hogy mondjuk: megszállott kávéfüggő vagy!

    1. Már kiskorodban is leküzdhetetlen vágy tombolt benned a kávé iránt, így félelmet nem ismerve rendszeresen elcsented a szüleid üres kávésbögréjét, hogy az utolsó pár csepp a tiéd lehessen.

    2. Az oviban kávé volt a jeled.

    3. Reggel 8, 9, esetleg délután 1… Igazából lényegtelen, hogy mennyit mutat az óra hivatalosan, számodra azután indul nap, miután megittad a jól megszokott első kávédat.

     

     

     


     

    4. Elaludtál, így nem maradt időd sminkelni? Nem gond, majd az irodában elintézed. Nem maradt időd reggelizni? Sebaj, majd harapsz valamit útközben. Nem maradt időd a reggeli kávéra? Na, még mit nem. Mondván: ha már elkéstél, az a plusz 10 perc úgysem ront a helyzeteden.

    5. Furcsán nézel azokra az emberekre, akik nem isznak kávét, mondván: ők „teáznak.” Pfff.

    6. Nem hiszel a koffeinmentes életben.

    7. Előbb kínálod meg a vendégeidet kávéval, mint hellyel vagy vízzel.

    8. Szerinted csak legenda, hogy a cola, tea és energiaital képes valakit ébren tartani.

    9. Gyakran elfogy otthon a mosópor, kenyér, zsebkendő… akármi, de a kávékészleted még SOHA nem ürült ki! Ha ez egyszer mégis valami érthetetlen baklövés következtében megtörtént, az csakis egy zombi apokalipszis következményeként lehetett.

    10. Nem indulsz el nyaralni anélkül, hogy meg ne tanulj az ország nyelvén kérni egy kávét. Ehhez mondjuk mi is tudunk adni pár tippet

    11. Szerinted a cappuccino nem is igazi kávé.

    12. Számodra a kávénak is ugyanúgy van hangulata, akárcsak a karácsonynak, a nyárnak vagy a szülinapodnak.

    13. Fagyi, csoki, süti, cukor… a kávés a kedvenc ízesítésed mindből.

    14. A mai napig kiráz a hideg, ha visszaemlékszel arra a napra, amikor nem ittál kávét. Brrr. Nem is érted, akkor mit gondoltál…

    15. Az emberek remegő térdekkel szólnak hozzád az első kávéd előtt, de a szerencsésebbek inkább elkerülnek.

    16. Amint találsz egy újabb kutatást a kávé egészségre gyakorolt pozitív hatásairól, máris gondoskodsz róla, hogy minden ismerősöd tudjon róla.

    17. Te nem alszol egyet a problémákra, hanem iszol rájuk egy kávét.

    18. A mottód: nincs megoldhatatlan probléma, csak kevés kávé.

    magyar