3 édes sütirecept kávé mellé

3 édes sütirecept kávé mellé

  • img

    3 édes sütirecept kávé mellé

    Nincs is annál jobb érzés, mint amikor nyugalomban ihatjuk meg a kávénkat, igaz? De tudod mit, szerintünk még lehet fokozni egy finom sütivel vagy egy édes keksszel! Koronázd meg a kávézást kedvenc és már tesztelt receptötleteinkkel!


    Zabpelyhes, vörös áfonyás tallér

    Amire szükséged lesz:
    15 dkg vaj
    20 dkg barna cukor
    25 dkg zabpehely
    15 dkg aszalt vörös áfonya
    1 nagy tojás
    1 teáskanál vaníliaaroma
    10 dkg liszt
    ½ teáskanál sütőpor
    ½ teáskanál só
    ½ teáskanál őrölt fahéj

    Keverd a cukrot habosra a szobahőmérsékletű vajjal, majd add hozzá a vaníliaaromát és a tojást is. Vegyél elő egy másik tálat, amiben keverd össze a lisztet, sütőport, fahéjat, sót, zabpelyhet és vörös áfonyát. A száraz hozzávalókat add hozzá kisebb adagokban a tojásos keverékhez, és dolgozd össze pár perc alatt a masszát. Egy evőkanál segítségével tegyél halmokat a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd igazítsd őket tallér formára. de vedd számításba, hogy sütés közben picit megnőnek a kekszek. Süsd meg 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt, és miután kihűlt, zacskózd be, hogy a tallérok visszapuhuljanak! Kész is! 

     

    Brownie keksz

    Amire szükséged lesz:
    100 gr étcsoki
    25 gr vaj
    75 gr cukor
    1 tojás
    25 gr liszt (nem írtuk el!)
    ¼ teáskanál sütőpor
    ¼ teáskanál só
    ¼ teáskanál őrölt kávé

    Olvaszd össze a csokit és a vajat, majd habosítsd ki a cukrot a tojással! Öntsd össze a kettőt, és szépen dolgozd bele a lisztet, sütőport, sót és kávét. Rakj teáskanálnyi halmokat sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejüket vizes kézzel kicsit nyomkodd le! Légkeveréses sütőben 170 fokon 9 perc alatt megsülnek - akkor lesz jó, ha a keksz teteje teknőcmintás. Ügyelj rá, hogy ne süsd túl, mert utólag még kicsit dermed. Ebből az adagból kb. 20 db 6 cm-es kekszed lesz. Alig várod, hogy megkóstold, igaz?

     

    Mogyorós szelet

    Amire szükséged lesz:
    1 csomag kész linzertészta
    15 dkg pörkölt, sótlan mogyoró
    10 dkg tejszín
    8 dkg barna cukor
    3 evőkanál piros gyümölcsös lekvár (ribizlit ajánljuk)
    5 dkg aszalt gyümölcs igény szerint

    Vedd elő a hűtőből a linzertésztát! Forrald fel a cukorral elkevert tejszínt, és főzd 2 percig, ezután dobd bele a feldarabolt mogyorót. A tésztát tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg lekvárral, majd a mogyorós tejszínnel, és süsd 180 fokon légkeveréssel 15-20 percig!

     

    Készítsd el ezeket a finom sütiket, és oszd meg barátaiddal is a cikket!

    magyar