Chia magos kávépuding - így készítsd el!

Chia magos kávépuding

  • img

    Chia magos kávépuding

    Egy különleges, mégis gyorsan elkészíthető desszertre vágysz, ami tulajdonképpen akár a reggelid is lehet? Akkor próbáld ki ezt a chia magos kávépuding receptet, ami annyira egyszerű, mégis nagyszerű, hogy bármikor elkészítheted, ráadásul az energiaszintedet is felturbózza!

    Egy adag lefőzött kávéval számtalan finomságot készíthetsz, és ha van pár perced, miért is ne tennéd? Ehhez a recepthez nem kell különösebb tudás, mindössze néhány hozzávalót kell beszerezned, és az ízélmény fantasztikus lesz! Ráadásul a chia magnak köszönhetően a szervezetednek is jót teszel ezzel a pudinggal, ugyanis rostokban és antioxidánsokban gazdag, ami az immunerősítés mellett a szív egészségéről is gondoskodik, valamint megelőzheted az olyan betegségek kialakulását, mint a szív- és érrendszeri problémák vagy a degeneratív elváltozások.

    Lássuk a receptet!

    Hozzávalók:

    • 200 ml hideg kávé

    • 200 ml tej

    • 2 ek. méz vagy juharszirup

    • 8 ek. chia mag

    • 0,5 teáskanál vaníliás cukor

    • reszelt csokoládé, tejszínhab (ízlés szerint)

     

    Elkészítés:

    Keverd össze az hozzávalókat (a sorrendnek nincs jelentősége)! Ha ezzel megvagy, és alaposan elvegyültek az alapanyagok, tedd be a hűtőbe a kapott finomságot, és legalább 4 órát hagyd állni, de egész éjszaka is bent maradhat. Másnap vedd ki, tegyél rá tejszínhabot, reszelt étcsokoládét, és már csak annyi teendőd van, hogy megedd az egészet! Mondtuk, hogy egyszerű lesz. ;)

    Jó étvágyat!

     

    Forrás

    magyar