Egyszerű és mutatós kávétorta

Egyszerű és mutatós kávétorta

  • img

    Egyszerű és mutatós kávétorta

    Kifogytál az ötletekből, milyen finomságot süssél? Meglepnéd szeretteidet egy finom tortával? Egyszerű, de nagyszerű receptet keresel, ráadásul nem bánod, ha kerül bele egy kis kávé is? Ez nem egy tiramisu recept lesz, hanem egy levegős tésztájú, eszpresszókrémes torta! Próbáld ki!

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 4 tojás
    • 160 g cukor
    • 1 tk. só
    • 1 tk. vaníliapaszta vagy vaníliaaroma
    • 60 ml kávé
    • 30 g olvasztott vaj
    • 125 g liszt
    • 25 g cukrozatlan kakaópor
    • 1 tk. sütőpor


    Krémhez:

    • 3 tojásfehérje
    • 140 g cukor
    • 200 g hideg vaj


    Tetejére: apróra vágott mogyoró ízlés szerint

    Összeállítás:

    Kezdjük a tésztával! Keverjük robotgéppel krémesre a 4 egész tojást, cukrot, sót és vaníliaaromát (kb. 8 perc alatt). Öntsük hozzá a kávét és az olvasztott, kihűlt vajat, majd még egyet keverjünk a masszán. Adjuk hozzáa lisztet, kakaóport, sütőport, majd dolgozzuk csomómentesre a tésztát, öntsük tapadásmentes tortaformába, és süssük 45-50 percet 170 fokon.

    Míg sül a tészta, vízgőz felett olvasszuk fel a tojásfehérjében a cukrot, majd robotgéppel kezdjük el habbá verni. Közben fokozatosan, részletekben hozzákeverjük a hideg vajat és 3 evőkanál eszpresszót. A krém akkor lesz jó, ha eléri a kenhető, lágy állagot. Ezt a megsült tészta tetejére simítjuk, és apróra vágott mogyoróval díszítjük tortánk tetejét. 

    Videón az elkészítés

     

    Forrás

     

    magyar