Epres tiramisu

Epres tiramisu

  • img

    Epres tiramisu

    Az olaszok nagy kedvence, a tiramisu nálunk is hódít, hát még ha egy kis idénygyümölccsel, például eperrel bolondítjuk meg! Mutatjuk is, hogyan készítsd el – csak bírd kivárni, míg összeáll a hűtőben! :)

     

    Hozzávalók:
    • 1 vaníliarúd kikapart belseje
    • 20 dkg eper
    • 40 dkg mascarpone
    • 1 dl habtejszín
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg babapiskóta
    • 1 dl hideg feketekávé
    • 3 ek cukrozatlan kakaópor

     

    Elkészítés:
    1. Főzzük le a kávét!
    2. Vágjuk fel a vaníliarudat, majd kaparjuk ki a belsejét!
    3. Mossuk meg az epret, távolítsuk el a csumáját, és vágjuk félbe a szemeket!
    4. Keverjük el a mascarponét a vaníliamagokkal, tejszínnel és porcukorral!
    5. A babapiskótát forgassuk meg a kávéban, majd a felét fektessük egy magasabb falú tálba, hogy pont kitöltse! Erre a célra egy 20x15 cm-es tepsit ajánlunk.
    6. Simítsuk a babapiskótákra a krém negyedét, majd jöjjön egy sor eper (kb. az összmennyiség fele), majd még egy réteg krém (kb. ide is a negyede).
    7. A többi babapiskótát is forgassuk meg a kávéban, rétegezzük a krémre!
    8. Majd újra jöhet a krém, egy réteg eper, és a végén újra zárjuk krémmel a sütinket.
    9. Szórjuk a tetejére kakaóport, és száműzzük a hűtőbe legalább 3 órára!
    10. Ha megdermedt a tiramisu, fektethetünk a tetejére még epret, de kínálhatjuk a sütemény mellé is.

     

    Jó étvágyat kívánunk! :)

    Forrás: nosalty.hu

    magyar