Még mindig menő: unikornis latte

Még mindig menő: unikornis latte

  • img

    Még mindig menő: unikornis latte

    Nyáron minden hódít, ami színes, az unikornisok pedig úgy tűnik, egyszerűen nem mennek ki a divatból. A gasztronómia is próbál lépést tartani a világtrendekkel, így készülhetett el az unikornis latte, aminek ugyan nincs köze a kávéhoz, mégis szuperegészséges összetevőkből áll!

    Mint a legtöbb divatőrület, az unikornis latte is Amerikából származik: elsőként a brooklyni The End kávézóban készítették el ezt a mágikus italt. Lássuk az összetevőket!

    Kókusztej, ami csökkenti a gyulladást, és segíti az emésztést.

    Gyömbér, ami kiváló immunerősítő, méregtelenít, nyugtatja az izmokat és a gyomrot, és csökkenti a puffadást.

    Méz, a folyékony arany: kedvezően hat az izomzatra, a szív és az emésztő szervrendszer működésére, segít beállítani a vérnyomást.

    Citrom, aminek magas C-vitamin tartalma mellett fontos szerepe van az idegrendszer védelmében, a szövetek regenerálódásában, hatásos baktériumölő és kiváló emésztésserkentő.

    Kék alga, aminek B12 vitamin tartalma energetizál, és javítja a hangulatot.

    Miután elkészítik az italt, a tetejére még szórnak egy kis kurkumát és gránátalmaport, valamint cukorkákkal vagy ehető virággal díszítik, így lesz teljes az unikornis élmény.

    Jól látható, hogy kicsit bizarr kinézete ellenére semmilyen mesterséges anyag nincs az unikornis lattéban, ráadásul minden összetevője csodálatos hatással van szervezetünkre.

    Te megkóstolnád ezt a szivárványban pompázó csodát?

     

    Kép és szöveg forrásai

    magyar