Sós karamellás latte

Sós karamellás latte

  • img

    Sós karamellás latte

    Ha valami igazán nem mindennapi ízélményre vágysz, próbáld ki a sós karamellás latténkat! Videónk segítségével pillanatok alatt elkészítheted otthon is.

    Ez adag frissen főzött eszpresszóból számtalan kávékülönlegességet készíthetsz, ráadásul nincs is szükség különleges eszközökre, hozzávalókra, de még csak szakszerű tudásra sem. A mindennapokban sokan csak „üres kávét” vagy tejes kávét iszunk, de különleges alkalmakkor, vagy amikor van időnk leülni és élvezni az ízeket, akkor érdemes egy fokkal továbbgondolni az italunkat.

    Hódítanak a kevert – például a sós és édes – ízek, éppen ezért szeretik a sót és a karamellt párosítani akár ételről, akár italról van szó. Mi is egy ilyen kávékülönlegességet mutatunk most neked, próbáld ki!


    Hozzávalók:

    1 ek. karamell öntet,
    1 csipet só,
    30 ml eszpresszó,
    20 ml habos tej.
     

    Elkészítés:

    Csurgasd a karamell öntetet egy magasabb falú kávésbögre aljába, és sózd meg. Öntsd rá a frissen főzött kávét, majd add hozzá a felhabosított, meleg tejet is. Az ínyencek díszítsék az elkészült remekmű tetejét karamell- vagy csokisziruppal!


     

    Kép forrása: Natrel.ca

    magyar