Cappuccinós keksz
-
Cappuccinós keksz
Szeretnéd valamivel feldobni a reggeli kávéd? A következő recept tökéletes akár mártogatósként, akár csak egy napközbeni nasinként nyúlsz utána.
Hozzávalók (25 darabhoz):
115 g szobahőmérsékletű vaj
170 g liszt
120 g barna cukor
15 g méz
1 tojás
fél tk. sütőpor
2 csipet szódabikarbóna
100 g étcsokoládé
70 g dió
1 csipet só
3 tk. Bravos 3in 1 instant kávéKeverd habosra a vajat és a cukrot, adj hozzá 2 ek. forró vízben feloldott Bravos 3in 1 instant kávét, 1 tojást, és alaposan dolgozd össze őket. Keverd bele a szódabikarbónás lisztet, a durvára tört diót és az étcsokit, majd a mézet és a sót is. Sodorj 3 cm-es átmérőjű hengert a masszából, majd fóliába tekerve pihentesd hideg helyen 2 órán át. Utána vágj 1 cm-es szeleteket, és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd légkeveréses sütőben 180°C-on 15 percig. Jó étvágyat!
magyar