Cappuccinós keksz

Cappuccinós keksz

  • img

    Cappuccinós keksz

    Szeretnéd valamivel feldobni a reggeli kávéd? A következő recept tökéletes akár mártogatósként, akár csak egy napközbeni nasinként nyúlsz utána. 

    Hozzávalók (25 darabhoz): 


    115 g szobahőmérsékletű vaj
    170 g liszt
    120 g barna cukor
    15 g méz
    1 tojás
    fél tk. sütőpor
    2 csipet szódabikarbóna
    100 g étcsokoládé
    70 g dió
    1 csipet só
    3 tk. Bravos 3in 1 instant kávé

    Keverd habosra a vajat és a cukrot, adj hozzá 2 ek. forró vízben feloldott Bravos 3in 1 instant kávét, 1 tojást, és alaposan dolgozd össze őket. Keverd bele a szódabikarbónás lisztet, a durvára tört diót és az étcsokit, majd a mézet és a sót is. Sodorj 3 cm-es átmérőjű hengert a masszából, majd fóliába tekerve pihentesd hideg helyen 2 órán át. Utána vágj 1 cm-es szeleteket, és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd légkeveréses sütőben 180°C-on 15 percig. Jó étvágyat!
     


     

    magyar